Peste 17.000 de pachete de ţigări de contrabandă descoperite la frontiera verde

0
332

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 17.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de  166.000 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

• În data de 25 octombrie, în jurul orei 7.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane de sex masculin care încărcau într-un autovehicul de teren colete voluminoase. S-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi maşina dispersându-se în direcţii diferite prin pădure şi îndreptându-se spre teritoriul ucrainean.
Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin care au comunicat faptul că, pe direcţia respectivă au reţinut cinci persoane, care au trecut ilegal frontiera din România în Ucraina.
În autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care ţigările şi maşina în cauză au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. S-a constatat faptul că, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost condus de M.A., 19 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, persoana în cauză fiind condusă la sediul sectorului pentru audieri.
În urma inventarierii coletelor descoperite, a rezultat cantitatea de 9.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 81.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun. Totodată, autoturismul Suzuki Vitara, folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
• Ieri, 26 octombrie, în jurul orei 4, o patrulă a poliţiei de frontieră din Sarasău a descoperit, abandonate pe malul râului Tisa, două genţi voluminoase în care se aflau ţigări. În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 1.500 de pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 13.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, în continuare fiind efectuate verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.