“A fost o nebunie totală că ne-am înscris în Liga Naţională!” (George Opriş)

0
523

George Opriş, preşedintele clubului BCM Olimpic Baia Mare, a recunoscut, în cadrul unei conferinţe de presă că „a fost o nebunie totală că ne-am înscris în Liga Naţională!”.
Şi preşedintele echipei ce a dus baschetul băimărean în primul eşalon după o pauză de aproximativ 30 de ani a făcut referire la faptul că echipa nu era pregătită să evolueze la cel mai înalt nivel în România din cauza problemelor financiare cu care se confruntă. „Nu pot să merg mai departe, sută la sută sîntem singuri, doar sprijiniţi de sponsori, autorităţile locale şi judeţene nu ne-au sprijinit din vară şi pînă acum cu absolut nimic. Îmi doresc să închei 2016 în forţă, să-i pot privi pe toţi în ochi, dar nu ştiu dacă voi mai fi capabil să continui. Dacă o persoană doreşte implicarea în acest club şi să-l salveze o aşteptăm, mai ales că nu avem nici o datorie din punct de vedere financiar”, a declarat, extrem de dezamăgit, preşedintele BCM Olimpic Baia Mare.
De asemenea, preşedintele echipei de Liga Naţională este foarte realist, dar şi dureros în acelaşi timp, cînd afirmă direcţia în care se îndreaptă sportul băimărean şi maramureşean. „Nu ne îndreptăm într-o direcţie bună în ceea ce priveşte baschetul şi sportul din Baia Mare şi Maramureş. Sînt mîhnit, în decurs de 4 luni de zile am încercat să nu supăr pe nimeni, dar consiliul local şi cel judeţean nu ne-au ajutat cu nimic, probabil că sportul nu este o prioritate pentru acest oraş. Poate m-am cam săturat să merg cu cerşitul, autorităţile au alte priorităţi, dar nu sportul”, a precizat, împăcat cu soarta, George Opriş.
Acesta prevede un viitor sumbru disciplinei baschet, dacă lucrurile vor continua la fel. „Din punctul meu de vedere, dacă clubul nu are avea resursele necesare să termine campionatul, Baia Mare nu va mai avea baschet în următorii 15 ani, va dispărea de pe harta baschetului românesc”, a încheiat George Opriş.
Toate aceste neajunsuri vin în anul în care BCM Olimpic Baia Mare sărbătoreşte 10 de ani la înfiinţare, dar şi în anul în care aceeaşi echipă a readus baschetul la nivel de performanţă, în primul eşalon. Totuşi, cu toate greutăţile financiare cu care se confruntă BCM Baia Mare, conducerea clubului a decis ca acest eveniment să nu fie omis, chiar dacă autorităţile noastre nu se încumetă să sprijine nici măcar această sărbătoare. Astfel, sîmbătă, 17 decembrie, va fi o zi specială în cadrul BCM Baia Mare, care va organiza, între orele 10 şi 17 meciuri de baby şi mini baschet, iar de la ora 17 va putea fi vizionat meciul de Liga Naţională dintre BCM Olimpic Baia Mare şi SCMU Craiova. Iar intrarea la această partidă va fi liberă, fiecare spectator urmînd să intre la meci pe baza unei jucării de pluş. Sărbătoarea BCM Baia Mare nu se va încheia după acest joc, la finalul disputei cei aproximativ 300 de copii ai clubului urmînd să fie vizitaţi de Moş Crăciun.
Aşadar, iubitorii de baschet şi de sport din Baia Mare sînt aşteptaţi ca sîmbătă să fie prezenţi la cei 10 ani de la înfiinţare a BCM Olimpic, o echipă neajutată de autorităţile noastre şi care se află în moarte clinică. Pe lîngă faptul că cei din Consiliul Judeţean nu au cutezat să sprijine deloc financiar pe BCM Olimpic Baia Mare, aceştia nu au fost în stare să le acorde nici măcar o diplomă pentru promovarea în Liga Naţională. Acestea sînt autorităţile noastre care efectiv neglijează sportul de performanţă din Maramureş şi Baia Mare şi care au interes să susţină doar anumite echipe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.