Şeful Poliţiei Vişeu a fost găsit mort, în sediul instituţiei

0
484

Miercuri seara, în jurul orei 19, şeful Postului de Poliţie Vişeu de Jos a fost găsit mort, în sediul instituţiei. Prima ipoteză a fost că bărbatul s-ar fi sinucis cu arma din dotare, însă cercetarea a condus la concluzia că a fost ucis, înjunghiat de două ori. Autorul crimei este în libertate, iar autorităţile susţin că poate fi vorba de un infractor periculos. Criminalul i-a furat şi arma din dotare.
Cei care îl cunosc spun că, şeful postului de poliţie nu avea probleme şi nici nu era bolnav. Bărbatul avea 49 de ani şi doi copii majori.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, cazul a fost preluat de către un procuror. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus, în vederea necropsiei.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a emis un comunicat de presă referitor la tragedia petrecută în Vişeu de Jos.
„În cursul serii de 4 ianuarie 2017, colegul şi, totodată, membrul nostru de sindicat, agentul şef de poliţie Ghe. N., încadrat ca şef al Postului de Poliţie din localitatea Vişeu de Jos – Jud. Maramureş, care se afla în serviciu planificat, între orele 08,00-16,00, a fost găsit fără suflare în incinta sediului instituţiei, unde îşi desfăşura activitatea.
Cercetările efectuate de către criminaliştii de la IPJ Maramureş, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchet, coroborate cu expertiza medicilor legişti, au stabilit faptul că acesta a decedat ca urmare a unor lovituri fatale – cel mai probabil de cuţit – primite în abdomen şi în zona costală.
În cadrul cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a mai stabilit şi faptul că arma din dotare şi muniţia aferentă nu se mai aflau asupra şefului de post, iar la nivelul Poliţiei Maramureş, sub coordonarea structurii de specialitate din cadrul IGPR, se derulează măsuri specifice pentru reţinerea autorului acestei fapte abominabile şi împiedicarea acestuia, sau a altei persoane, eventual com­plice, de a utiliza în scop infracţional armamentul dispărut.
Tragedia petrecută la Vişeu de Jos ne arată, încă o dată – din nefericire, RISCURILE extrem de mari pe care noi, poliţiştii, aflaţi în prim-planul luptei pentru combaterea fenomenului infracţional şi protejarea valorilor fundamentale ale cetăţenilor, le înfruntăm, zi de zi, aşa cum am jurat la primirea acestei responsabilităţi sociale de maximă importanţă, precum şi LIPSA PERSONALULUI.
Sperăm că acest caz va fi elucidat cu celeritate şi făptaşul (sau făptaşii) vor fi traşi la răspundere, conform legii!
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI este alături de familia colegului nostru, răpus mişeleşte, la datorie, căreia îi transmitem sincere condoleanţe şi pe care o asigurăm, pe această cale, că îi vom fi aproape în momentele pline de tristeţe şi durere pe care le traversează”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.