FRONTIERA: Cetăţean turc ascuns în cabina unui automarfar

0
337

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak au depistat un cetăţean turc care a încercat să iasă ilegal din ţară, ascuns în cabina unui automarfar.
Vineri, 10 februarie, în jurul orei 00.30, la PTF Nădlac-Nagylak s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc Metin I., în vârstă de 40 de ani, conducând un automarfar, înmatriculat în Turcia, şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Turcia pentru o societate comercială din Olanda.
În urma analizei de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit, ascunsă în locul destinat pentru odihna şoferului, o persoană de sex masculin.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că, persoana în cauză este cetăţeanul turc Yildiz F., în vârstă de 21 de ani. Acesta a declarat, în cadrul primelor cercetări, că dorea să ajungă în Spaţiul Schengen şi a recurs la această metodă deoarece nu avea o viză care să îi permită acest lucru.
Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.