Medici de la Spitalul Judeţean au participat la Seminarul de Medicină de Urgenţă în Pediatrie

0
439

Marţi, 25 aprilie 2017 s-a desfăşurat, în Baia Mare, la Hotel Mara, prima zi a Seminarului de Medicină de Urgenţă în Pediatrie, organizat de Rotary Club Baia Mare, împreună cu Cluburi Rotary din Israel. 24 de medici maramureşeni, majoritatea specialişti în pediatrie şi medicină de urgenţă au participat la prezentările susţinute de specialiştii israelieni, acreditaţi de Academia Americană de Pediatrie (AAP).
Manifestarea a debutat cu discursurile de deschidere ale membrilor clubului Rotary, Emil Sopoian, Guvernator ales al Districtului 2241, România şi Republica Moldova, anul 2017-2018 şi Stela Săsăran, Asistent Guvernator al aceluiaşi district, dar şi ale reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş din Baia Mare”, prin ec. Sorina Pintea, managerul unităţii şi medicul şef al secţiei de pediatrie, dr. Ceaunica Cozeta, care au accentuat importanţa desfăşurării acestui eveniment pentru cadrele medicale maramureşene. Nu în ultimul rând, Moishik Yonay, Past District Governor 2490 – Israel a punctat, pentru cei prezenţi că, “salvând o viaţă, poţi să salvezi o lume întreagă”.
Seminarul de Medicină de Urgenţă în Pediatrie este predat de doctori specialişti, acreditaţi de Academia Americană de Pediatrie (AAP) să predea un astfel de curs, mai precis Prof. Itai Shavit – coordonatorul echipei de medici şi Preşedinte al Societăţii Israeliene de Urgenţă Pediatrică, Nagib Nasrallah – Director al Departamentului de Urgenţă la Spitalul EMMS din Nazareth, Israel, alături de Uri Balla, MD – Kaplan Medical Center, Rehovot, Israel şi Marhoom Enbal Hanna, MD – Sheba Medical Center, Tel Hashomer, Israel.
Scopul seminarului, care s-a desfăşurat în Baia Mare, în perioada 25-26 aprilie 2017 este de a educa – nu de a certifica o competenţă. Acest seminar a oferit medicilor informaţiile necesare pentru managementul (evaluarea şi intervenţia promptă terapeutică) situaţiilor de urgenţă pediatrică, medicală şi traumatică, atât în prespital, cât şi spital – camerele de gardă ale secţiilor de pediatrie şi compartimentele de primire urgenţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.