Liceul de Arte va avea o sală polivalentă

1
1199

Ieri, Cătălin Cherecheş a participat la prima şedinţă extraordinară a Consiliului local al Municipiului Baia Mare, după preluarea mandatului de primar. Pe ordinea de zi s-au aflat 8 proiecte de hotărîri, unul fiind retras de către iniţiator. Iată, prezentarea lor succintă, toate fiind aprobate de consilieri.
• Proiect de hotărâre privind aprobarea elaborării STUDIULUI DE FUNDAMENTARE în vederea stabilirii modalităţii optime de gestiune a serviciilor de utilităţi publice şi de administrare a domeniului public şi privat al Municipiului Baia Mare şi demararea procedurilor de achiziţie publică pentru încheierea unui acord – cadru de prestare a serviciului de salubrizare inclusiv componenta deszăpezire (cu excepţia salubrizării menajere) până la intrarea în vigoare a noului contract de gestiune a serviciilor de utilităţi publice şi de administrare a domeniului public şi privat al Municipiului Baia Mare.
• S-au modificat art. 3, 4 şi 7 din HCL 6/2012 privind acordarea de facilităţi la transportul local prin curse regulate, efectuat cu mijloacele de transport aparţinând SC Urbis-SA, anumitor categorii de persoane domiciliate în municipiul Baia Mare, în sensul că „se aprobă accesul gratuit, pe bază de abonament lunar gratuit eliberat de către SC URBIS-SA pe toate liniile de transport în comun de pe raza Municipiului Baia Mare, efectuat cu mijloacele de transport aparţinând SC URBIS-SA, pentru persoanele cu vârsta de peste 70 ani cu domiciliul în Baia Mare”.
Eliberarea abonamentelor de călătorie lunare gratuite se va face pe baza cărţii de identitate şi a unei adeverinţe emisă semestrial de Serviciul Public Asistenţă Socială, prin Centrul CASPEV sau prin alte centre din structura SPAS.
• S-a aprobat documentaţia tehnico-economică, în faza Studiu de fezabilitate, pentru investiţia: “Colegiul de Arte – Sală polivalentă”, cu următorii indicatori tehnico-economici: • valoarea totală a investiţiei: 11.675.237 lei, respectiv 2.597.845 euro, inclusiv TVA, din care C+M: 10.014.859 lei, respectiv 2.228.396 euro, inclusiv TVA. Propunerea pentru finanţare va fi adresată Companiei naţionale de investiţii.
• Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării HCL nr. 161/2017 privind atribuirea prin licitaţie publică cu strigare a amplasamentelor aflate pe domeniul public al municipiului, în vederea comercializării tem­porare a unor produse de sezon, pentru anul 2017, în baza avizului de amplasament aprobat de Comisia de arhitectură şi estetică şi cu aprobarea Consiliului local.
• Consilierii au aprobat iniţierea depunerii şi implementării de către Municipiul Baia Mare a două proiecte: „Incubatorul social – instrument de inovare socială” şi „Standarde pentru Baia Mare – incluziune şi reintegrare fără discriminare”.
• S-a aprobat prelungirea duratei contractului de închiriere pentru terenul situat pe str. Tineretului nr. 15, ocupat de parcul de joacă pentru copiii de la grădiniţa „În Ţara Minunilor”.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.