Absolvenţii Liceului Teoretic “Nemeth Laszlo” au celebrat emoţionant încheierea unui capitol din viaţa lor

0
398

Absolvenţii Liceului Teoretic “Nemeth Laszlo” din Baia Mare au celebrat într-un cadru festiv excepţional organizat şi într-un mod original, încheierea unui capitol important din viaţa lor. Părinţi, bunici, fraţi, surori, prieteni au participat la manifestările organizate cu această ocazie.

Cu multă emoţie în glas, absolvenţii au rostit cuvinte de mulţumire profesorilor, diriginţilor. La fel, aceştia au premiat elevii olimpici, cei care au excelat în diferite  domenii: informatică, cultură, sport, dar şi pe  cei mai buni, ai promoţiei 2017.
Premierea absolvenţilor a fost presărată cu moment artistice (piese interpretate la pian, fluier, chitară, coruri, mici scenete jucate de preşcolari ş.a.).
18622224_1374768562604137_8335471542037051568_nDe remarcat este mo­dul în care s-au prezentat absolvenţii, de la ţinutele elegante- tip uniformă, cu semne distinctive pentru fiecare clasă de absolvenţi, până la trăirile emoţionante ale acestora în faţa asistenţei (profesori, părinţi, bunici, fraţi). La final, absolvenţii au ieşit încolonaţi, conduşi de elevi-stegari (ţinând în mâini steagul liceului), iar pe umerii fiecăruia dintre absolvenţi putându-se zări un săculeţ “de drum” pe care va trebui să-l care în spate de acum încolo, în viaţă. Săculeţul conţine ceva sărat, ceva dulce (precum e viaţa, dulce-amăruie), un zar pentru ca norocul să-i petreacă în viaţă şi un bănuţ, pentru prosperitate.
Părinţii absolvenţilor au rămas în sala de sport cu profesorii, unde a avut loc festivitatea, pentru a  discuta despre viitorul copiilor lor, despre drumul ce-l vor urma în viaţă şi despre educaţia care le-a fost dată acestora.
Comunitatea maghiară din Baia Mare, trebuie să recunoaştem, pune pe primul loc valorile morale, educaţia copiilor, ţinând mult la tradiţii, una dintre acestea constând în faptul că absolvenţii au păşit în biserica lor unde, în prezenţa preoţilor, şi-au exprimat credinţa, în acest moment crucial şi de mare încărcătură emoţională din viaţa lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.