20 de permise de conducere au fost reţinute vineri şi sâmbătă

0
263

Poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În week-end ei au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 78.000 lei.

Mai mult, 20 de conducători auto au rămas fără permisele de conducere, majoritatea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Totodată poliţiştii au întocmit dosare penale după ce au constatat 7 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice: conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice este conduita preferată de cei mai mulţi şoferi, urmată de conducerea fără permis. Din fericire, poliţiştii i-au depistat în trafic înainte ca ei să producă vreun accident, prin inconştienţa de care dau dovadă, unii chiar şi la peste 50 de ani. Conducătorii auto sancţionaţi au vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani.

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

În week-end, poliţia a fost sesizată cu privire la trei evenimente rutiere, care s-au produs pe drumurile publice din judeţ. Cauzele producerii acestor accidente au fost: neadaptarea vitezei de deplasare, consumul de băuturi alcoolice şi traversarea neregulamentară.

O femeie în vârstă a fost acroşată de un autoturism în Asuaju de Sus

Vineri, 2 iunie, poliţiştii din Fărcaşa au fost sesizaţi, de către un angajat al Centrului de Permanenţă Medicală Ariniş, cu privire la faptul că, o femeie, în vârstă de 67 de ani, s-a prezentat pentru îngrijiri medicale şi susţine că a fost victima unui accident de circulaţie.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, femeia a fost lovită de un autoturism, în localitatea Asuaju de Jos, unde, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare în curbă, conducătorul maşinii a derapat, a ieşit în şanţ, a acroşat femeia şi apoi a intrat frontal într-un podeţ. Pentru că victima nu a solicitat îngrijiri medicale conducătorul auto a anunţat telefonic poliţia cu privire la accident, fără a preciza că a lovit o persoană. S-a stabilit că, în autoturism se aflau două persoane, un bărbat, de 39 de ani, şi o femeie, de 33 de ani, din Baia Mare. Femeia susţine că ea se afla la volan în momentul producerii accidentului.
Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul şi pentru a propune măsurile legale.

O biciclistă tânără a “accidentat” un vârstnic în Cavnic

În data de 3 iunie, pe strada Minerilor, din Cavnic, o biciclistă, în vârstă de 17 ani, a acroşat un bărbat, de 64 de ani, care a încercat să traverseze strada prin loc nepermis. În urma impactului, ambele persoane au suferit leziuni, iar biciclista chiar a necesitat transportul la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub influenţa alcolulului

Un al treilea accident s-a produs duminică dimineaţa, la ora 03:10, pe strada Vasile Lucaciu, din municipiul Baia Mare. O tânără conducătoare auto, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul direcţiei de mers, s-a lovit de o bordură şi apoi a fost proiectată pe sensul opus, direct în peretele unui imobil.
Din fericire, rănile suferite în urma accidentului nu au fost foarte grave astfel încât tânăra nu a rămas internată în spital.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.