Din 15 iunie, se fac înscrieri pentru „START-UP NATION”

0
380

Pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a fost postat anunţul referitor la data la care va deveni activă aplicaţia de înscriere online în cadrul schemei de ajutor de minimis „START-UP NATION”. Aplicaţia de înscriere va fi activă pe site-ul www. aippimm.ro începînd cu data de 15 iunie 2017, ora 10.
Prin schema de ajutor de minimis „Start-up Nation”, statul român finanţează cu pînă la 200.000 lei proiectele întreprinzătorilor privaţi care şi-au înfiinţat o firmă după data de 30 ianuarie 2017, sau îşi vor înfiinţa o firmă în perioada următoare, pînă la închiderea perioadei de înscrieri online.
Cei 200.000 lei sunt nerambursabili şi este suma maximă care poate fi accesată de o firmă prin acest program, reprezentînd 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Pentru programul Start-up Nation, statul a alocat, în acest an, un buget de aproximativ 1,7 miliarde lei (din fonduri de la bugetul de stat şi din fonduri europene ). Vor beneficia de această finanţare aproximativ 10.000 de firme start-up.
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat pe siteul www.aippimm.ro normele schemei de ajutor de minimis ale programului „Start-Up Nation” (condiţiile în care va fi acordată finanţarea), lista codurilor CAEN eligibile în cadrul schemei, precum şi modelul de plan de afaceri care va trebui completat de solicitanţi.
Documentaţia programului se poate consulta şi descarcă la adresa: www.aippimm.ro/articol/programe/start-up-nation-2017/start-up-nation-2017.
În vederea înscrierii în cadrul Programului, solicitanţii (operatori economici) vor completa şi transmite on-line planul de afaceri începînd cu ora 10 a primei zile de înscriere (joi, 15 iunie 2017), timp de 30 zile calendaristice, pînă la ora 20 a ultimei zile de înscriere (miercuri, 14 iulie 2017), cu posibilitatea de prelungire a termenului pînă la epuizarea bugetului.
Admiterea în Program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale se vor aplica o serie de criterii de departajare prevăzute în procedura programului.
Durata de implementare a programului este de maxim 12 luni de la semnarea acordului de finanţare, în acest timp beneficiarii avînd posibilitatea de a efectua maxim 3 cereri de plată/decont.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.