În Sarasău, ţigări, în valoare de 59.000 lei, depistate într-un autoturism ascuns în vegetaţie

0
253

În cadrul operaţiunii „Contrabandă 2017”, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Însoţiţi de jandarmi, poliţiştii de frontieră au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Sarasău, un autoturism abandonat, ascuns în vegetaţie, în interiorul căruia au putut fi observate mai multe colete voluminoase.

În autoturismul marca Opel, cu număr de înmatriculare specific Lituaniei, au fost descoperite 9 colete care conţineau ţigări provenite din Ucraina.
Drept urmare, s-a luat măsura conducerii maşinii încărcate cu ţigări la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii, s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau 6.490 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de 59.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată, în urma verificării autoturismului în bazele de date specifice, s-a constatat că acesta figurează ca fiind furat din Franţa, din data de 27.05.2015.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi furt. Autoturismul, marca Opel, în valoare de 6.810 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în cauză se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Acţiuni pentru combaterea contrabandei cu ţigări

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii comise în domeniul traficului şi comerţului cu ţigarete şi produse din tutun, reprezintă un domeniu prioritar pentru toate structurile Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş.
În acest week-end, activităţile derulate au avut ca rezultat constatarea a patru infracţiuni de contrabandă şi confiscarea a 3.460 ţigarete.
Ofiţerii Biroului de Combatere a Contrabandei au verificat 4 societăţi comerciale şi 5 persoane fizice. Ei au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi au indisponibilizat 78 de pachete cu ţigări provenite din activităţi infracţionale.
Poliţiştii băimăreni de ordine publică, au depistat în incinta pieţei Izvoarele, o femeie, în vârstă de 33 ani, care avea asupra sa 35 pachete cu ţigări, netimbrate în România, pe care intenţiona să le comercializeze ilegal. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal.
Alte două persoane cu preocupări ilicite au fost depistate de poliţiştii de la transporturi, în trenul de călători care circula pe ruta Crăciuneşti – Sighetu Marmaţiei.  Acestea aveau ascunse, sub bancheta compartimentului de tren, 60 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.