Firmele care angajează studenţi şi elevi primesc stimulente de cîte 250 lei

0
1355

Societăţile din România, dar şi alte tipuri de angajatori pot primi stimulente financiare de 250 lei pe lună, pentru fiecare student sau elev angajat în timpul vacanţei.

Angajarea se poate face pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student căruia i s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar şi salariul acordat angajatului se suportă de către angajator din fonduri proprii.
Condiţiile pentru primirea acestui stimulent financiar de către angajatori sînt:
• încheierea unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decît durata vacanţei, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial
• încheierea unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decît durata vacanţei
• în cazul tinerilor de pînă la 18 ani contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămînă se consideră cu normă întreagă.
Angajatorii care doresc să primească aceste stimulente financiare, respectînd condiţiile de mai sus, vor încheia o convenţie cu AJOFM, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.
Stimulentele financiare se vor deduce de către angajator din contribuţia de asigurări pentru şomaj datorată de angajator.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.