Un cetăţean ceh intenţiona să scoată din ţară 680 de coarne de cerb

0
1351

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat în PTF Petea un cetăţean ceh, care a încercat să scoată din ţară 680 de coarne de cerb, fără documente legale necesare exportului.
Miercuri, 21 iunie, în jurul orei 19:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară L.K., cetăţean ceh, care conducea o autoutilitară marca Fiat, aparţinând unei societăţi comerciale din Cehia.
În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că, vehiculul era plin cu mai multe coarne de cerb, pentru care conducătorul auto a prezentat o factura fiscală, dar nu avea documentele necesare pentru a scoate bunurile din ţară.
La faţa locului a fost solicitat un echipaj din cadrul IPJ Satu Mare – Serviciul Arme Explozibil şi Substanţe Periculoase care, împreună cu poliţiştii de frontieră, a efectuat verificarea în comun a mărfii.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 680 de bucăţi coarne de cerb (600 de bucăţi coarne de cerb carpatin şi 80 de bucăţi coarne cerb lopătar) în valoare de 14.000 lei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de transport al vânatului găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea legii, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 407/2006 a vânătorii şi fondului cinegetic, iar cele 680 de coarne de cerb au fost predate unui echipaj din cadrul IPJ Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

Migranţi sirieni, sprijiniţi să treacă ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră din Vărşand au depistat 5 cetăţeni sirieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera verde spre Ungaria, fiind ajutaţi de un cetăţean croat.
După debarcarea persoanelor, autoturismul şi-a schimbat direcţia de deplasare, îndreptându-se spre localitatea Chişineu Criş. În consecinţă, poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea şi reţinerea atât a mijlocului de transport cât şi a celor cinci persoane care se deplasau pe câmp, spre linia de frontieră.
Şoferul împreună cu cele cinci persoane au fost conduse la sediu pentru cercetări. Din primele verificări a rezultat că, şoferul este cetăţean croat Mrla R., în vârstă de 25 de ani, iar persoanele reţinute pe câmp sunt cetăţeni din Siria, doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani.
În cadrul primelor cercetări, cetăţeanul croat nu a dorit să facă declaraţii, iar cetăţenii sirieni au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau vize Schengen.
În cauză poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit cetăţenilor sirieni lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanului croat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.