S-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş

0
259

La Palatul Administrativ din Baia Mare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş s-a reunit în şedinţă, condusă de prefectul Sebastian Mihai Lupuţ, preşedintele CJSU. Ordinea de zi a cuprins două puncte:

Aprobarea Planului de măsuri pentru diminuarea potenţialelor efecte negative ale caniculei şi secetei pe teritoriul judeţului Maramureş pe anul 2017; Aprobarea Centralizatorului privind pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase pe teritoriul judeţului Maramureş, în perioada 20 februarie – 24 iunie 2017.
Planul de măsuri pentru diminuarea potenţialelor efecte negative ale caniculei şi secetei pe teritoriul judeţului Maramureş pe anul 2017 a fost prezentat de col. Ioan Mureşan, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” al Judeţului Maramureş. Planul cuprinde 34 de măsuri care vor fi luate în perioadele de caniculă şi secetă, fiecare având precizate instituţia responsabilă şi un termen de realizare. Printre măsurile stipulate se numără: Afişarea la sediile primăriilor şi ale instituţiilor din subordinea consiliilor locale a unor materiale preventive referitoare la riscul scăldatului în locurile neamenajate. Montarea de plăcuţe avertizoare referitoare la riscul de înec în zonele cu grad ridicat de pericol ale cursurilor de apă; Preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă vor lua toate măsurile pentru asigurarea cu apă potabilă/menajeră a populaţiei din raza unităţilor administrativ-teritoriale pe care le conduc; Organizarea şi desfăşurarea de campanii de informare preventivă cu privire la arderea de resturi vegetale, gunoaie, deşeuri şi a altor materiale combustibile; Efectuarea de controale în unităţile de alimentaţie publică, agenţi economici care comercializează alimente în incinta staţiilor de distribuţie a carburanţilor, hipermarketuri, catering, laboratoare de patiserie/cofetărie, pizzerii, fast-food-uri, cantine, tabere de copii, pensiuni turistice, în vederea identificării şi eliminării din consumul uman a produselor alimentare care reprezintă un risc pentru sănătatea publică.
În ceea ce priveşte Centralizatorul privind pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase, acesta cuprinde 23 de localităţi afectate: Târgu Lăpuş, Cerneşti, Mireşu Mare, Şomcuta Mare, Copalnic Mănăştur, Coltău, Groşi, Bistra, Strâmtura, Sighetu Marmaţiei, Rozavlea, Bârsana, Dragomireşti, Bogdan Vodă, Borşa, Vişeu de Sus, Leordina, Rona de Sus, Rona de Jos, Budeşti, Giuleşti, Ruscova, Botiza.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.