ADIGIDM a stabilit că vor exista şapte centre de colectare a deşeurilor voluminoase în Maramureş

0
731

Marţi, 11 iulie 2017, în sala de şedinţe ”Bogdan Vodă” a Consiliului Judeţean Maramureş a avut loc o nouă şedinţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Menajere (ADIGIDM) din judeţul Maramureş, întâlnire care a fost condusă de preşedintele Gabriel Zetea şi la care au participat mare parte dintre primarii judeţului. Convocatorul a avut şapte puncte pe ordinea de zi, toate votate în unanimitate de participanţii la şedinţă.
Primul proiect a vizat aprobarea modificării Regulamentului serviciului de salubrizare pentru judeţul Maramureş, unde s-a stipulat faptul că vor exista şapte centre de colectare deşeuri voluminoase în Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş, Baia Mare, Seini, Borşa, Şomcuta Mare şi Vişeu de Sus. Totodată, s-a făcut precizarea că deşeurile menajere se vor colecta de la persoanele fizice de trei ori pe săptămână în timpul verii şi de două ori pe săptămână în sezonul de iarnă, în mediul urban, în timp ce colectarea în mediul rural se va realiza o dată pe săptămână. Proiectul de hotărâre nr. 2 a făcut referire la acceptarea restrângerii ariei de delegare a serviciului de colectare separată şi transport separat al deşeurilor municipale din zona de colectare 4 Târgu Lăpuş. Următoarele patru proiecte votate de toţi cei prezenţi au vizat adoptarea documentaţiei de atribuire a serviciului de colectare separată şi transport separat al deşeurilor municipale din zona de colectare 1 Sârbi,  zona de colectare 2 Sighetu Marmaţiei, zona de colectare 3 Moisei, zona de colectare 4 Târgu Lăpuş.
Gabriel Zetea, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Menajere (ADIGIDM) din judeţul Maramureş a subliniat faptul că, în ultimul an de zile, relaţia între UAT-uri şi instituţia Consiliului Judeţean a fost îmbunătăţită şi pe segmentul gestionării integrate a deşeurilor menajere, iar instituţia pe care o conduce îşi doreşte ca doleanţele primarilor să fie îndeplinite şi respectate. ”Am cerut personal ca fiecare cerinţă a primarilor să fie introdusă în programul de atribuire, deoarece UAT-urile sunt direct răspunzătoare de modul în care se va derula proiectul în viitor. Am toată deschiderea ca fiecare edil să fie mulţumit şi fiecare solicitare să fie luată în calcul şi cuprinsă în proiectul final”, a subliniat preşedintele ADIGIDM Maramureş, Gabriel Zetea.
La finalul şedinţei, şeful administraţiei judeţene a prezentat o informare sosită de la Ministerul Apelor şi Pădurilor,  care arată că a fost prelungit termenul de depunere pentru primul apel de subproiecte aferent Programului Competitiv de Finanţare ”Investiţii la nivelul comunităţilor locale pentru reducerea poluării cu nutrienţi”, până la data de 31 iulie 2017, ora 17.00. Totodată, notele conceptuale deja depuse pot fi completate, dacă este cazul şi dacă aplicanţii consideră necesar, până la expirarea termenului de depunere. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.