Cetăţeni ucraineni reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

0
372

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 9.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Într-unul din cazuri, s-a tras un foc de avertisment pentru reţinerea a doi cetăţeni ucraineni.

• Un echipaj al poliţiei de frontieră din Vicovu de Sus a observat, pe direcţia localităţii Frătăuţii Noi, judeţul Suceava, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, spre interiorul ţării. Poliţiştii de frontieră le-au somat să se oprească şi, deoarece acestea nu s-au conformat, a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Cei în cauză au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.
Poliţiştii de frontieră au continuat urmărirea, reţinând doi bărbaţi, cetăţeni ucraineni, identificaţi ca fiind K. Yevhenii, 19 ani şi D. Ivan, 20 de ani. În timpul acţiunii, cel din urmă a devenit violent şi a lovit un poliţist cu pumnul în faţă.
S-a luat măsura conducerii celor doi cetăţeni ucraineni împreună cu baxurile cu ţigări la sediu în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor au rezultat 5.950 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 69.600 lei, care au fost confiscate.
În urma cercetării în comun a zonei, autorităţile de frontieră din Ucraina au informat că au reţinut, de asemenea, alţi doi cetăţeni ucraineni, în apropierea frontierei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, trecere frauduloasă a frontierei de stat şi ultraj.
• Un echipaj din Valea Vişeului a descoperit, abandonate în zona de frontieră, mai multe colete ce conţineau ţigări de contrabandă. Coletele au fost transportate la sediu, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.100 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 36.300 lei, care au fost confiscate. În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.