Tăierile ilegale de arbori, în vizorul poliţiştilor

0
235

Săptămâna aceasta poliţiştii au reluat acţiunile în fondul forestier pentru combaterea tăierilor ilegale de masă lemnoasă şi cele de verificare a transportului de material lemnos.

Ei au efectuat controale, împreună cu reprezentanţii ocoalelor silvice Baia Mare şi Groşii Ţibleşului, şi au identificat material lemnos tăiat ilegal în pădurile din zona Blidari şi Suciu de Sus. Materialul lemnos identificat în locurile „Dumbrăvi” şi „Răstoci” din Suciu de Sus a fost măsurat şi s-a constatat că este vorba despre peste 40 mc lemn. Acesta a fost confiscat şi predat în custodia Ocolului Silvic iar în continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.
Alţi 10 arbori, din specia carpen şi fag, tăiaţi de două persoane, din Baia Mare, din zona Blidari, au fost lăsaţi în custodia lucrătorilor silvici, urmând a se efectua măsurători şi a se dispune măsurile legale.
De asemenea, marţi, la ora 15.40, poliţiştii din Şomcuta Mare au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos. Conducătorul auto, un tânăr, de 28 de ani, din Vălenii Şomcutei, nu a putut prezenta avizele de însoţire sau alte documente echivalente acestora, astfel că a fost sancţionat contravenţional iar cei 2,7 mc de lemn de foc transportaţi au fost predaţi în custodie Ocolului Silvic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.