Ştiinţa Electro Sistem, 9 medalii în Muntenegru

0
219

În perioada 24-27 august, în localitatea Zabljak din Muntenegru s-au desfăşurat Campionatele Europene de Sud Est pentru categoriile de juniori, seniori şi masters la Orientare în Alergare. La această competiţie au luat parte 11 loturi naţionale, la start prezentîndu-se competitori din România, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Moldova, Muntenegru, Croaţia, Cipru, Macedonia, Bosnia şi Turcia. Întrecerile au avut loc în parcul naţional Durmitor, o zonă situată la altitudinea de 1.500 de metri, cu păduri de conifere ce îngreunează în general alergabilitatea şi vizibilitatea.
În lotul României ce s-a deplasat la aceste importante competiţii s-au regăsit şi sportivi de la CS Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare, toţi foarte bine pregătiţi pentru a face faţă unei competiţii de o asemenea anvergură. Comportarea lor a fost foarte bună, ei reuşind să cucerească 9 medalii, contribuind astfel la obţinerea locului 2 pe naţiuni, după Bulgaria şi înaintea Turciei.
Performerul acestor întreceri din lotul băimărean este de departe Alexandru Catană, care la doar 15 ani şi debutant în acest an în lotul naţional a reuşit să producă surpriza şi să cîştige medalia de aur în proba de Medie Distanţă în cadrul categoriei juniori II, învingînd sportivi mult mai bine cotaţi ca el. Pentru a confirma faptul că această performanţă nu a fost întîmplătoare, a obţinut încă o medalie de aur, de această dată în proba de ştafetă.
Un alt performer al acestor întreceri a fost Roxana Culcean, aceasta obţinînd şi ea 2 medalii, o medalie de aur în proba de ştafetă şi o medalie de bronz în proba de lungă distanţă.
A cincea medalie a fost cucerită de Alexandru Biro în cadrul categoriei Juniori I, medalie de argint cucerită în proba de ştafetă, după ce ratase de puţin o medalie în proba de Lungă Distanţă, unde s-a clasat pe locul 4.
Restul medaliilor au fost cucerite de Istvan Sebestyen, în cadrul categoriei Masters a reuşit să obţină 2 medalii de aur şi 2 de argint.
În urma acestor frumoase realizări din partea lotului băimărean se aşteaptă noi şi frumoase performanţe, deoarece la sfîrşitul acestei săptămîni ei se vor prezenta la startul celor mai importante competiţii interne din acest an, respectiv Campionatele Naţionale în probele individuale şi de ştafetă. Întrecerea va avea loc la Victoria (jud. Braşov) şi se va bucura de prezenţa elitei orientării din România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.