Sume aprobate pentru acoperirea pagubelor înregistrate în urma furtunii violente

0
554

Fondul de rezervă al Administraţiei Publice Locale, disponibil pentru calamităţi, va fi utilizat pentru pagubele materiale înregistrate în urma furtunii semnalate în data de 17 septembrie. Decizia a fost aprobată la şedinţa de îndată a Consiliului Local, întâlnire desfăşurată ieri, la propunerea primarului Cătălin Cherecheş. În cadrul aceleiaşi întâlniri, consilierii au votat şi acordarea unei sume de bani din bugetul local pentru cheltuielile privind serviciile funerare ale antrenorului emerit, Lascăr Pană.
Pentru a veni în ajutorul băimărenilor, la sediul Primăriei Baia Mare a fost înfiinţat un ghişeu unic dedicat exclusiv cetăţenilor care au suferit daune în urma fenomenelor meteorologice violente înregistrate în 17 septembrie. În decursul a două zile au fost înregistrate 110 cereri pentru pagube materiale înregistrate la acoperişuri de blocuri şi 165 de solicitări pentru autoturismele avariate. Aceste cereri urmează să fie centralizate şi transmise ulterior Instituţiei Prefectului. Până ce Guvernul va aloca sumele necesare acestor reparaţii, Administraţia Publică Locală a decis să suporte costurile din bugetul local.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am convocat această şedinţă pentru a putea să alimentăm fondurile de rezervă pe care le necesită cetăţenii care au fost afectaţi de calamităţile de duminică. Pentru a nu aştepta banii de la Guvern, am decis să acoperim sumele necesare pentru a se putea demara lucrările de reparaţii cât de repede. După o primă evaluare, am constatat că avem de făcut reparaţii capitale la acoperişul Şcolii 18 şi a Şcolii „Petre Dulfu”, la sediul societăţii Urbis, sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială, sediul Primăriei Baia Mare, sediul Direcţiei de Venituri, dar şi la blocurile de locuinţe sociale. Majoritatea cererilor care s-au depus pentru pagube suferite la nivelul acoperişurilor privesc construcţii ilegale. Cred că ar trebui să facem un proiect de hotărâre prin care să demolăm acoperişurile şi să facem altele noi, în parteneriat cu cetăţenii. Mai exact, sumele urmează să fie suportate din bugetul local, urmând să le recuperăm în termen de 7-10 ani. Mai mult, cred că trebuie făcută o salubrizare generală la nivelul şarpantelor”.

Antrenorul emerit, Lascăr Pană părăseşte, astăzi, scena handbalului naţional

Handbalul băimărean şi cel românesc sînt în doliu după dispariţia antrenorului emerit Lascăr Pană. Antrenor emerit, Lascăr Pană a fost numit cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare în anul 1999. A fost omul care a dus lupte asidue pe semicercurile din Sala Polivalentă care astăzi îi poartă numele, bătălii care au propulsat echipa masculină de handbal pe culmile performanţei naţionale şi internaţionale.
În semn de respect şi pentru emoţia pe care a creat-o comunităţii din care a făcut parte, funeraliile celui care a insuflat fiecărui băimărean dragostea pentru handbal vor fi suportate din bugetul autorităţii locale. Această decizie a fost luată la şedinţa de Consiliu Local convocată de îndată, ieri, de către primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.