Un ceh, salvat de salvamontiştii din Borşa, a donat un snowmobil şi o targă pe schiuri

0
292

În semn de recunoştinţă, un turist din Cehia, salvat la începutul anului de salvamontiştii din Borşa, după ce a căzut într-o crevasă în Munţii Rodnei, a donat, la sfîrşitul săptămînii trecute, un snowmobil şi o targă pe schiuri, în valoare de 10.000 de euro, Asociaţiei Salvamont Borşa.
Preşedintele Asociaţiei Salvamont Borşa, Ioan MIHALI, a declarat că snowmobilul primit este deosebit de util, deoarece reduce considerabil perioada de intervenţie în cazul deplasărilor pe munte.
„În 5 ianuarie, am participat împreună cu un coleg la o acţiune de salvare în zona Cascadei Cailor, din Munţii Rodnei, era zăpadă, turistul ceh căzuse 7 – 8 metri într-o crevasă. Cei cu care era au cerut elicopter, dar plafonul era jos şi nu se putea interveni. Am plecat cu ei la faţa locului şi i-am acordat primul ajutor, l-am pus pe targă şi l-am dus la Salvare. I-am salvat viaţa, iar în semn de recunoştinţă ne-a donat snowmobilul care reduce considerabil perioada noastră de intervenţie în cazul deplasărilor pe munte, de la o oră pe schiuri la 5-10 minute”, a spus Mihali.
Potrivit acestuia, snowmobilul primit este primul care intră în dotarea Asociaţiei Salvamont Borşa şi a fost adus de mai multe persoane, din Cehia, care l-au însoţit pe Ivos Winkler.
La rândul lor, salvamon­tiştii le-au înmânat oaspeţilor cehi diplome, dar şi pliante şi hărţi despre zona Borşa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.