FRONTIERA: Situaţia punctelor de trecere a frontierei

0
150

Ca urmare a condiţiilor meteorologice înregistrate pe teritoriul României, Serbiei şi Bulgariei, situaţia în punctele de trecere a frontierei din sudul şi sud-vestul ţării, ieri, se prezenta astfel:

• circulaţia rutieră este restricţionată pentru autovehicule de peste 3,5 tone în Negru Vodă, Giurgiu, Porţile de Fier I şi II
• nu sunt restricţii de circulaţie în Vama Veche, Calafat şi Bechet, dar circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă
• drumurile care duc către Ostrov şi Lipniţa sunt închise circulaţiei rutiere
• nu sunt efectuate curse cu bacul la Ostrov, Zimnicea şi Turnu Măgurele.
În punctele de frontieră care au restricţii de circulaţie, autovehiculele sunt îndrumate în parcările din proximitatea punctului de frontieră.
Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile statelor vecine şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare operativ, în funcţie de situaţia existentă.
Celor care intenţionează să se deplaseze în sudul ţării li se recomandă consultarea aplicaţiei „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.
Microbuz Mercedes, căutat în Italia, descoperit la frontieră
În data de 27 februarie, în jurul orei 01.30, în PTF Siret, s-a prezentat la control, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, Oleksandr S., cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 47 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes-Benz Sprinter, cu număr de înmatriculare specific Poloniei.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că microbuzul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autorităţile din Italia. Conducătorul auto a declarat că a cumpărat microbuzul din Polonia şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul ar face obiectul unei infracţiuni.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar microbuzul, în valoare de aproximativ 65.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.