Hernie ombilicală gigant şi rezecţie de polipi colonici prin tehnica combinată, operate cu succes

0
1117
Dr. Codruţa Raţiu - compartimentul Gastroenterologie, dr. Mihaela Leşe - Chirurgie, dr. Adriana Stoicovici - ATI

Chirurgia laparoscopică şi-a restrâns foarte mult contraindicaţiile şi acest proces este încă în plină desfăşurare. Dr. Mihaela Leşe, medic primar chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a reuşit să opereze o femeie cu hernie ombilicală gigant, cu succes. Pacienta, în vârstă de 73 de ani a fost internată de urgenţă pentru dureri abdominale, frisoane, febră, greţuri şi vărsături, având o hernie ombilicală voluminoasă, veche de 22 de ani, precum şi o colecistită acută litiazică. Acesteia i s-au făcut două operaţii, prima de colecist laparoscopic şi a doua, o operaţie deschisă în care s-a montat o plasă pentru hernia voluminoasă. Pacienta a fost externată a treia zi postoperator.
O altă operaţie în premieră a fost efectuată la o pacientă în vârstă de 77 de ani, care s-a internat prin serviciul urgenţă al Spitalului Judeţean Baia Mare cu hemoragie digestivă şi astenie marcată. Asociat, pacienta prezenta o eventraţie voluminoasă . Operaţia a durat 110 minute. Pacienta s-a mobilizat a doua zi, fiind externată la 5 zile postoperator.
Dr. Mihaela Leşe declară: „Tratamentul chirurgical în etape, al pacienţilor cu boli chirurgicale asociate este recomandată mai ales în urgenţe, când complicaţiile uneia dintre boli necesită intervenţie imediată şi pacienţii sunt într-o stare biologică precară. Tratamentul laparoscopic, efectuat de echipe bine antrenate, îi ajută cel mai mult pe pacienţii complecşi, cu boli asociate şi riscuri operatorii crescute. Ţin să precizez faptul că marile defecte parietale abdominale nu constituie contraindicaţii absolute pentru chirurgia laparoscopică”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.