Concert de muzică religioasă, în Seini

0
284

Ediţia a VII-a a concertului de cîntări bisericeşti din preajma sărbătorilor pascale a reunit pe scena casei de cultură corurile şi grupurile vocal-instrumentale ale cultelor religioase.

Au evoluat corurile de la Biserica ortodoxă Seini I, dirijat de Alina Ureche, şi de la Biserica ortodoxă Seini II, dirijat de pr. Radu Cozma. Grupul de copii instruiţi de Delia Tămaş şi Daniel Dârle. Corul Bisericii ortodoxe din Viile Apei, dirijat de Mihai Pop. Trio-vocal dirijat de pr. Daniel Andreica din Săbişa. Grupul vocal-instrumental condus de Emilia Bura, al Bisericii Penticostale „Emanuel” din Fărcaşa. Corul Bisericii baptiste „Golgota”. Corul Bisericii romano-catolice, dirijor Vavrek Elisabeta. Corul Bisericii greco-catolice, dirijor prof. Viorel Tarţa. Grupul vocal-instrumental al Bisericii Reformate din Viile Apei, condus de pr. Vékony Roland Árpád.
A fost prezentată tradiţia „Ciocota de la Gura Bociului”, cu proiecţii video şi fotografii din arhivă. În acompaniamentul muzical al prof. Mircea Patovan, Rafila Bărbos a adus liniştea sufletească, cu vestitele sale pricesne. Publicul spectator, numeros, a avut parte de pancove la ieşirea din sală, artiştii beneficiind şi de sarmale cu păsat, mâncare de post, din partea primarului Gabriela Tulbure, amfitrionul evenimentului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.