Alexandru Csepreghi se întoarce în vestiarul Minaurului după 11 ani

0
459
Alexandru Csepreghi

CS Minaur Baia Mare a bifat una dintre cele mai importante achiziţii pentru sezonul competiţional viitor. Astfel, Alexandru Csepreghi, component al echipei naţionale de handbal masculin, revine acasă după 11 ani. Băimăreanul, în vîrstă de 31 de ani, are un palmares impresionant. Şase ti­tluri de campion naţional obţinute cu HCM Constanţa, patru Cupe ale României, trei Supercupe, un loc doi cu HCM Constanţa, iar în perioada în care a fost la Minaur Baia Mare (2004-2007) cea mai mare performanţă a fost locul III.
Alexandru Csepreghi a început handbalul la CS Marta, iar mai apoi a fă­cut pasul către Minaur Baia Mare. În anul 2007, s-a transferat la HCM Constanţa, iar şapte ani mai tîrziu devine unul dintre componenţii de bază ai echipei franceze US Creteil. „Revenirea mea aici este revenirea mea acasă cu adevărat. Este mai mult decît mi-am imaginat, după această lungă „călătorie” în Franţa. Am revenit în ţară cu dor de familie, prieteni, obiceiuri şi unde mi-aş fi alinat acest dor dacă nu în Baia Mare? Sînt foarte norocos să am parte de tot ce îmi doresc în oraşul meu na­tal. M-am format aici şi sînt pregătit să dau înapoi tot ce mi-a oferit clubul, plus experienţa anilor care au trecut. Doamne ajută să avem un an peste aşteptări!”, a spus Alexandru Csepreghi, noua achiziţie a CS Minaur Baia Mare.
Prezent constant în echipa naţională de hand­bal masculin, Alexandru Csepreghi va fi un jucător de bază în noua formulă cu care CS Minaur Baia Mare va ataca Liga Naţională în sezonul viitor.
„Mă bucură faptul că am reuşit să îl aducem acasă pe Alexandru Csepreghi. Este băimărean, un nume în handbalul românesc şi împreună cu alţi colegi de-ai lui din echipa masculină de hand­bal a Clubului Sportiv Minaur Baia Mare vom putea construi drumul spre performanţă şi în sezonul competiţional viitor”, a spus Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.
Alexandru Csepreghi a semnat un contract cu CS Minaur Baia Mare pe o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire a acestuia.

Predrag Vujadinovic a semnat cu echipa băimăreană

Predrag Vujadinovic

Predrag Vujadinovic, cîştigător al ediţiei din an acest a Cupei României la handbal masculin cu echipa AHC Dobrogea Sud Constanţa, a fost transferat în vestiarul Minaurului. Sîrbul, în vârstă de 35 de ani, a mai evoluat la Partizan Belgrad, Bosna Sarajevo şi Jugovic Kac, iar în România a jucat sub culorile cluburilor Steaua, HCM Constanţa, dar şi UCM Sport Reşiţa.
Transferul lui Predrag Vujadinovic vine să dea un plus valoare echipei pe care antrenorul Raul Fotonea a conturat-o pentru sezonul competiţional viitor. Experienţa sîrbului va reprezenta un atu pentru tînăra echipă pe care Minaur Baia Mare o va alinia la startul sezonului competiţional viitor.
„Este un jucător pe care noi ni l-am dorit şi ne bucurăm că a ales să vină la Minaur. Ne-am dorit o extremă care să fie şi un bun apărător deoarece vrem să creştem viteza de joc şi să încercăm să facem mai puţine schimbări între atac şi apărare în sezonul viitor. Eu zic că alături de jucătorii foarte tineri pe care îi vom avea în echipă în sezonul competiţional viitor avem nevoie şi de experienţa lui Predrag Vujadinovic. Îi urăm bun venit şi sînt convins că va fi un jucător care ne va încînta cu evoluţiile lui, atît pe noi, colegii lui de echipă, cît şi pe suporterii fantastici pe care îi avem alături de noi”, a spus Raul Fotonea, antrenorul echipei.
Talentul lui Predrag Vujadinovic nu a fost trecut cu vederea de către antrenorul Veselin Vujovic, care, pe vremea cînd conducea naţionala Serbiei l-a convocat de 11 ori. Cariera de handbalist în România şi-a început-o la Steaua, echipă alături de care a cucerit titlul în anul 2008 şi de două ori Cupa României, în 2007 şi 2008.
Alte nume vehiculate pentru sezonul viitor sînt cele ale portarului Adrian Ţenghea (HC Vaslui), interul dreapta sîrb Vojislav Brajovic (RK Metaloplastika Sabah), cehul Boris Aspridis şi portarul bielorus Aliaksandr Markelau, care a mai fost la Minaur în probe pe parcursul sezonului trecut, plus revenirea lui Tudor Botea de la Oradea, căruia i s-a terminat împrumutul. La capitolul plecări, CS Minaur se va despărţi de 10 jucători: portarii Răzvan Pop şi Alexandru Bucătaru, extremele stînga Alexandru Sabou şi Alin Câmpan, interii Milos Dragas, Nikola Lazic, Bogdan Mihai şi Iulian Halcă, respectiv pivoţii Mihai Buşecan şi Uros Vilovski. Deocamdată nu se ştie dacă va rămîne Pierre Ragot, care face demersuri în această perioadă pentru obţinerea cetăţeniei.

Premieră: Călin Căbuţ convocat la lotul naţional de seniori

Călin Căbuţ, component al echipei masculine de handbal Minaur Baia Mare, a fost convocat în premieră la echipa naţională de seniori, alături de care va efectua un cantonament de pregătire. Stagiul are loc în perioada 31 mai – 14 iunie.
„Senzaţia Ligii Naţionale de Handbal”, cum a fost denumit pe parcursul sezonului competiţional care tocmai s-a încheiat, se va prezenta la Cluj-Napoca, acolo unde va avea loc stagiul de pregătire pentru Play Off-ul Campionatului Mondial de Handbal din 2019. Alături de Călin Căbuţ, la lotul naţional de seniori a fost convocat şi cel mai recent transfer făcut de CS Minaur Baia Mare, Alexandru Csepreghi.
De asemenea, în vara acestui an, Călin Căbuţ va fi şi la stagiul de pregătire a lotului naţional de tineret pentru participarea la Turneul Final al Campionatului European de Tineret 2018 din Celje (Slovenia).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.