Hramul Bisericii de la Graniţă

0
199

AZI se prăznuieşte hramul bisericii ,,Sfântul Voievod Ştefan cel Mare’’ din Sighetu Marmaţiei, lăcaş de cult amplasat în curtea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. Preot paroh: Vasile Grigor.
Liturghia arhierească este oficiată de către Preasfinţitul Părinte Arhiereu-Vicar TIMOTEI înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, începând cu ora 9.
Subcomisarul Radu Lungu ne reaminteşte că pe 2 iulie 2008, s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii cu hramul „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” iar în 2 iulie 2009, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, a avut loc slujba de târnosire a acesteia.
Biserica din lemn proiectată de arh. Dorel Cordoş are cel mai mare pridvor sculptat din Maramures si masoară 41 de metri înălţime.
În 2 iulie 2010 s-a sărbătorit hramul Bisericii „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” ocazie cu care s-au sfinţit şi cele două case de lemn care fac parte din Complexul Muzeal “Pintea Viteazu”. Casele de lemn datează din anul 1908 respectiv 1930, acestea au fost restaurate de către o echipă de meşteri din rândul poliţiştilor de frontieră. Interiorul caselor este aranjat cu obiecte şi lucruri tradiţionale, astfel când treci pragul acestor case, vezi strădania celor care au creat aceste obiecte şi respectul celor care au contribuit cu atâta grijă la amenajarea lor şi la păstrarea a ceea ce ne-au lăsat strămoşii noştri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.