FRONTIERA: Urmărit general depistat în Petea

0
328

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism, un bărbat care a oprit la controlul de frontieră. În momentul în care i-au fost solicitate documentele de călătorie pentru verificări, şoferul a accelerat, încercând să evite efectuarea formalităţilor de frontieră.

Imediat, poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea lui şi l-au reţinut în Satu Mare. Bărbatul a fost condus la sediul sectorului, iar în urma verificărilor s-a constatat că se numeşte Adrian B., în vârstă de 43 de ani, domiciliat în judeţul Satu Mare, iar pe numele lui Tribunalul Satu Mare a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit şi acte premergătoare începerii urmării penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară, prin trecere frauduloasă a frontierei. Persoana în cauză a fost predată poliţiştilor sătmăreni în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Minoră ascunsă sub o pătură, în portbagajul unui microbuz

Luni, 9 iulie, în jurul orei 06, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I-Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român S.C., în vârstă de 25 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, care conducea un microbuz înmatriculat în Portugalia. Alături de şofer mai călătoreau 6 pasageri, toţi cetăţeni români.
Cu ocazia controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă al mijlocului de transport, ascunsă printre bagaje şi acoperită cu o pătură, o tânără, în vârstă de 17 ani, domiciliată pe raza judeţului Constanţa.
Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările, ocazie cu care şoferul microbuzului a precizat că a recurs la această metodă deoarece minora dorea să ajungă în Spania şi nu poseda acordul părinţilor pentru a călători în străinătate.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru şofer, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de tânără.

Doi cetăţeni turci cu documente false

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasageri într-o maşină marca Mercedes, condusă de un cetăţean bulgar, o femeie şi un tânăr, care la controlul de frontieră s-au legitimat cu două paşapoarte de serviciu turceşti.
Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control sunt false, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unor documente autentice, motiv pentru care cei doi au fost conduşi la sediu pentru cercetări.
În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni turci, mamă si fiu, în vârstă de 38, respectiv 17 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.
Cei doi au declarat că au obţinut documentele false de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 4.000 euro, şi au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi cetăţeni turci şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.