Hărţuirea stradală, inclusiv cea psihologică, va fi sancţionată cu amendă de până la 10.000 lei

0
329

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede sancţionarea cu amendă pentru hărţuire, hărţuire sexuală şi hărţuire psihologică, atât în privat, cât şi în spaţiul public.
Concret, la art. 6 se adaugă alin 1^1:
„Este interzis orice comportament de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică definite conform prezentei legi, atât în public, cât şi în privat”.
„Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 lei la 10.000 lei (iniţial, amenda maximă era de 100.000 lei, aşa cum este şi acum în vigoare – n.r.) dacă fapta nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune, încălcarea dispoziţiilor art. 6 alin (1), (1^1) şi 2-4, art. 7 alin 2, art. 8, art. 9 alin 1, art. 10 alin 1-4, art. 11-22 şi art. 29 (s-a adăugat în listă practic articolul privind hărţuirea prevăzut în proiect – n.r.)”.
Constatarea şi sancţionarea se face de către: Inspecţia Muncii, Consiliul Naţional de Combaterea a Discriminării, la care, potrivit proiectului, se va adăuga: „Ministerul Afacerilor Interne, prin ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române, ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră Române, în zona de competenţă, precum şi de către poliţiştii locali, în cazul contravenţiilor constând în încălcarea dispoziţiilor art. 6 alin 1” – mai prevede proiectul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.