Contract reziliat la construcţia depozitului ecologic din Fărcaşa

0
510

Investiţia privind construcţia depozitului ecologic din Fărcaşa e din nou în impas. Autorităţile maramureşene s-au văzut nevoite să rezilieze contractul cu constructorul, din cauză că acesta nu a ţinut cont de indicaţiile expertului şi a inginerului de proiect, dar nici nu a răspuns pozitiv la invitaţiile şefilor din administraţie pentru a purta discuţii despre lucrări. Şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Zetea, afirmă că în acest moment se poartă negocieri pentru prelungirea contractului de finanţare europeană.
“La investiţia privind sistemul integrat de management al deşeurilor în Maramureş, am reziliat contractul de lucrări la Fărcaşa, contractul numărul 1, gestionat de asocierea Victor Construct SRL cu Antrepriza Montaj Instalaţii SA. Am ajuns la rezilierea contractului acestui antreprenor din cauza multor probleme. Au existat dispoziţii de şantier dirijate către antreprenor, acceptate de antreprenor, dar partea de mobilizare în şantier a antreprenorului a fost inexistentă. Nu putem să punem în pericol întreg contractul doar pentru că un antreprenor nu îşi respectă un contract. Toate întâlnirile pe care le-am solicitat cu acest antreprenor nu s-au concretizat. Deja suntem într-o logică de litigiu cu acest antreprenor”, a declarat Gabriel Zetea.
Preşedintele CJ Maramureş a mai arătat că la ora actuală se discută despre prelungirea contractului de finanţare europeană. Abia după aceea vor fi reluate demersurile necesare: o nouă licitaţie şi încheierea unui nou contract de execuţie. ”Suntem în discuţii pentru prelungirea contractului de finanţare pentru a reface licitaţia şi a găsi acolo un constructor serios care să finalizeze construcţia. Este singurul contract care nu e finalizat. În rest, celelalte contracte au fost finalizate, recepţionate. Cu acest antrenor nu am avut mobilizarea necesară pentru ca depozitul de la Fărcaşa să fie finalizat”, a precizat şeful administraţiei maramureşene.
Cu toate acestea, autorităţile judeţene sunt optimiste şi spun că proiectul nu e deloc în pericol. “Există probleme în ce priveşte întârzierea, dar asta nu înseamnă că proiectul nu va fi finalizat. Noi suntem extrem de optimişti”, a conchis Gabriel Zetea.
Contractul cu Asocierea Victor Construct SRL Botoşani cu Antrepriza Montaj Instalaţii SA Baia Mare a fost semnat în 17 iunie 2015. Termenul avansat atunci pentru finalizarea investiţiei era de 10 luni, dar acesta a fost depăşit cu mult.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.