Acţiuni ale poliţiştilor de la transporturi

0
89

În ultima săptămînă, poliţiştii de la transporturi au acţionat în peste 1.000 de staţii de cale ferată, aerogări, rute feroviare şi navale şi trenuri de călători, pentru menţinerea siguranţei transporturilor.
În perioada 25-31 august, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, desfăşurînd activităţi în 195 de aerogări, obiective economice, rute feroviare şi navale, în 400 de staţii de cale ferată, precum şi patrulînd în 410 trenuri de călători.
În urma activităţilor desfăşurate, au fost depistate 2 persoane urmărite la nivel naţional sau internaţional şi 2 minori lipsiţi de supraveghere, care au fost predaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament. De asemenea, au fost depistate 8 persoane adulte care figurau ca fiind dispărute şi 3 persoane deţinătoare şi consumatoare de droguri.
În această perioadă, au fost întocmite 53 de dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea infracţiunilor săvîrşite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, fals şi uz de fals, contrabandă şi pescuit ilegal, precum şi infracţiuni la regimul circulaţiei.
Pentru prevenirea şi depistarea faptelor de natură penală şi contravenţională, poliţiştii au acţionat pentru siguranţa transporturilor, siguranţa şi securitatea pe apă, prevenirea pescuitului ilegal şi a contrabandei fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor 2 autoturisme, o barcă, un motor de barcă, 25 de metri cubi de cherestea, 45 de kilograme de peşte şi alte 21 de kilograme de sturioni.

731 de infracţiuni

Poliţiştii au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care puteau afecta liniştea comunităţii. Poliţia Română a intervenit la peste 3.600 de evenimente, iar pentru sancţionarea unor fapte antisociale au fost aplicate peste 12.000 de sancţiuni contravenţionale.
Pentru siguranţa cetăţenilor, 7.692 de poliţişti au acţionat, în data de 1 septembrie, la nivel naţional, în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Au fost organizate 3.863 de patrule şi s-a acţionat, pentru prevenirea accidentelor rutiere, cu 276 de aparate radar.
În acest interval de timp, poliţiştii au intervenit la 3.656 de evenimente, dintre care 3.111 au fost sesizate prin SNUAU 112.
În urma activităţilor, au fost constatate 731 de infracţiuni, fiind surprinse în flagrant delict 133 persoane bănuite, iar faţă de 25 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 12.618 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare depăşeşte 2.800.000 de lei.
Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 145 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. În ultimele 24 de ore, au fost reţinute 552 de permise de conducere şi au fost retrase 99 de certificate de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.