Maramureşul se ridică în picioare pentru asistenţa socială!

0
80

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR) a declanşat o amplă campanie naţională de promovare şi valorizare a profesiei de asistent social intitulată „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială”. În fiecare judeţ al ţării se organizează evenimente la care participă asistenţi sociali, oficialităţi, jurnalişti, societatea civilă, universitari, prieteni şi susţinători ai profesiei de asistent social. În periplul nostru naţional străbatem ţara de la un capăt la celălalt, de la Sud la Nord, de la Est la Vest pentru a reînvia spiritul de breaslă în rândul comunităţii noastre profesionale.
Pe 20 septembrie 2018, judeţul Maramureş se ridică în picioare pentru asistenţa socială. Evenimentul va avea loc în sala Bogdan Vodă a Palatului Administrativ din Baia Mare, cu începere de la ora 10. La eveniment vor fi prezenţi atât preşedintele CNASR, Doru Buzducea, vicepreşedintele Cristian Roşu, precum şi Smaranda Witec – prodecan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti. Evenimentul este coordonat de către structura teritorială Maramureş-Zalău în fruntea căreia se află domnul Florian Sălăjeanu, preşedinte al CNASR în perioada 2005 – 2012.
Preşedintele CNASR, Doru Buzducea a declarat: ”Scopul campaniei noastre este acela de a sensibiliza factorii de decizie de la nivel central şi local în privinţa respectării statutului profesional al asistentului social. Este esenţial să susţinem şi să dezvoltăm o infrastructură de servicii sociale de prevenire şi sprijin în jurul „instituţiei asistentului social”, ceea ce presupune ca în fiecare primărie de la oraşe, comune şi sate să avem angajaţi asistenţi sociali sau acestea să concesioneze servicii de la cabinetele individuale de asistenţă socială. Ne bucurăm să poposim la dumneavoastră în judeţ, în ţinutul lui Pintea Viteazul şi al lui Florian Sălăjeanu, preşedintele filialei noastre locale şi un lider redutabil al CNASR”. (m.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.