Consilierii vocaţionali ai ASSOC caută locuri de muncă pentru romii din Finteuşu Mic

0
145

Angajatorii români se plâng că nu găsesc oameni pentru posturile disponibile, iar cei în căutarea unui loc de muncă invocă salariile mici sau condiţiile de lucru.
În condiţiile date, oferta şi cererea se potrivesc cu greutate, iar consilierii vocaţionali ai ASSOC care desfăşoară activităţi în cadrul proiectului „Integrarea – soluţie a modernizării comunităţii” de la Finteuşu Mic se confruntă cu probleme din această cauză. Tocmai ca să uşureze comunicarea între cele două părţi, specialiştii asociaţiei au iniţiat întâlniri de informare şi consiliere cu angajatorii din zonă şi potenţialii salariaţi despre beneficiile pe care le pot obţine din partea statului la încheierea unui contract de muncă.
Reprezentanţii firmelor cu activitate în zona Satulung, de care aparţine şi satul Finteuşu Mic, au fost informaţi despre subvenţiile care li se acordă pentru locurile de muncă nou create pentru romii din localitate. Ajutorul financiar este în valoare de 900 de lei pe lună şi poate degreva din cheltuielile pe care le au firmele cu forţa de muncă.
Consilierii vocaţionali au discutat cu reprezentanţi de la Turnătoria Blotor, Damini Prod Com, Star Tub Prefabricate, centralizând şi oferta locurilor de muncă pe care societăţile le au vacante. Unul din scopurile întâlnirii a fost acela de a sprijini oamenii din comunitatea Finteuşu Mic să îşi găsească o ocupaţie stabilă, pentru că aceştia sunt obişnuiţi să îşi asigure banii din activităţi sezoniere, din culesul fructelor ori ciupercilor.
Romii ar fi interesaţi să muncească în baza unui contract de muncă, iar unii dintre ei au fost incluşi în programe care să le crească nivelul de instruire. O evidenţă a forţei de muncă disponibile în zona Finteuşu Mic o poate furniza consilierul vocaţional Giani Ardelean, iar firmele interesate îl pot contacta pentru informaţii suplimentare la numărul de telefon 0742 909 089. (m.o.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.