Peste 5.300 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

0
88

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, pe comunicaţii şi în PTF Siret, peste 5.300 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

• Poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului au oprit în trafic pentru control, pe DN 18, Petrova-Sighetu Marmaţiei, un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Bulgaria. La volanul maşinii se afla Bianca P., în vârstă de 21 de ani, domiciliată în judeţul Gorj.
Deoarece maşina prezenta modificări, s-a luat măsura conducerii autoturismului în cauză împreună cu femeia la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, în urma unui control amănunţit, au fost descoperite în mai multe spaţii special amenajate în consola schimbătorului de viteze, în portierele faţă şi spate, în spatele banchetei, portbagaj, uşă portbagaj şi spaţiul destinat roţii de rezervă, cantitatea de 4.715 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 12.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. De asemenea, autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
• În Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat cetăţeanul român Valentin G., în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Polonia.
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat deasupra rezervorului autoturismului, cantitatea de 656 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de 1.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei. Totodată, autoturismul, în valoare de aproximativ 8.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea confecţionat un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.