O tânără este cercetată pentru mai multe furturi

0
65

Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi Biroului de Ordine Publică Baia Mare au dus la soluţionarea mai multor furturi, comise în cursul anului 2018, pe raza municipiului, din buzunare, genţi şi poşete, precum şi din societăţi comerciale.
O băimăreancă, de 29 de ani, este bănuită de comiterea acestor fapte, din care unele în complicitate cu un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Bacău (concubinul suspectei) şi un tânăr, de 18 ani, din judeţul Maramureş (minor la data faptei).
De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că cei doi concubini au săvârşit unele fapte penale în prezenţa fiului lor minor, în vârstă de 3 ani, care a fost folosit la săvârşirea unor fapte, fie pentru distragerea atenţiei persoanelor vătămate, fie pentru a împiedica martorii oculari să observe momentul sustragerii bunurilor. Cu privire la acest aspect a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, pentru stabilirea şi aplicarea uneia dintre măsurile de protecţie specială prevăzute de Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 65%.
Faţă de suspectă a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore şi s-a dispus continuarea cercetărilor acesteia în stare de libertate.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi de depistare a bărbatului suspect.
Prevenire:
• Pentru siguranţa dumneavoastră şi a bunurilor personale purtaţi portofelul în buzunarul de la piept, în interiorul hainei, nu în buzunarul de la spate a pantalonilor, de unde poate fi uşor sustras de către infractori, mai ales în locurile aglomerate.
• Acordaţi mai multă atenţie poşetelor decât plaselor cu cumpărături. Când achitaţi cumpărăturile, scoateţi suma necesară de bani, nu toţi banii pentru a stârni tentaţia hoţilor. Este de preferat să folosiţi carduri bancare, dar fără codul pin notat pe card.
• Evitaţi locurile aglomerate atunci când aveţi sume mari de bani asupra dumneavoastră.

Nu uitaţi! Hoţii vor profita de fiecare clipă de neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa bunurilor dumneavoastră. Mai mult interes manifestat în protecţia bunurilor pe care le deţineţi, vă scuteşte de neplăceri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.