Profilul carierei de succes în M.A.I.

0
35

Reprezentanţii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au avut o întâlnire de suflet cu elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare, clasa a XI-a, care, fiind la vârsta asumării unor decizii în ceea ce priveşte cariera pe care o vor urma, au dorit să afle mai multe despre profesiile de poliţist, pompier sau jandarm.

Angajaţii Ministerului Afa­cerilor Interne au răspuns întrebărilor de genul: Care sunt riscurile fiecărei meserii? Dar satisfacţiile? Cum arată profilul moral al oamenilor legii? Care sunt şcolile care formează viitori poliţişti, pompieri, jandarmi? Există şanse pentru o carieră de succes în România? Ce înseamnă integritatea profesională? Cum ajung poliţiştii în trupele speciale? Ce face un voluntar SMURD? Care sunt condiţiile necesare pentru a participa la examenul de admitere în şcolile de profil?
Pentru că mai au doar un an pentru a decide ce vor să devină, elevii înţeleg cât de important şi în acelaşi timp dificil e să ştii ce vrei. Ce contează mai mult? Remuneraţia? Sau satisfacţia muncii?, acea stare de împlinire când ştii că ai salvat un om de la moarte, o casă de la incendiu sau când ai recuperat bunurile sustrase de infractori?
A fost o onoare pentru reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Jandarmi, Serviciului Judeţean Anticorupţie şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Maramureş să ofere elevilor toate informaţiile solicitate, în speranţa că aceştia le vor deveni curând colegi de arme.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.