Cupa Veteranilor-Triunghiularul Nordului

0
66

Asociația Județeană Sportul pentru Toți Satu Mare, cu sprijinul Federației Române Sportul pentru Toți, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare a organizat, zilele trecute, Cupa Veteranilor-Triunghiularul Nordului.
Este vorba de o competiție sportivă de mișcare și recreere la care au participat oameni cunoscuți în sportul românesc, profesori, antrenori, foști sportivi de performanță din județele Bihor, Maramureș și Satu Mare.
Întrecerile sportive desfășurate în sala de sport a Liceului „Ioniță G. Andron” din Negrești-Oaș au fost un exemplu de cunoaștere a eficienței și importanței mișcării respectînd deviza sportului pentru toți Mișcarea este viață, viața este miș­care! Participanții s-au întrecut în spiritul fair-playului și multă dăruire la tenis de masă, șah, minifotbal, fotbal tenis, volei, badminton, înot. Printre cei care s-au remarcat la ramurile de sport menționate îi amintim: la tenis de masă pe Alexandru Contraș, director al Academiei Olimpice Române, filiala Satu Mare, la feminin Emilia Achim din Maramureș, și Florica Stoian din Bihor. La sportul min­ții, masculin, s-au remarcat Virgil Bota, Satu Mare, Nicolae Stoian, Bihor și Gheorghe Marciuc, Satu Mare, iar la feminin Iuliana Mărieș, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Viorica Meszaros și Rodica Bota, Satu Mare. Finala de la fotbal-tenis a fost jucată între echipa Bihorului, Păcurariu Ionel, fost director al Liceului cu Program Sportiv Satu Mare și Nicolae Stoian, care a întrecut echipa Maramureșului, Adi Paina, fost campion balcanic la atletism și Pamfil Achim, alt mare atlet și portar la fotbal. Victoria a revenit bihorenilor. La fotbal, finala s-a jucat între Satu Mare și Maramureș, victoria revenind sătmărenilor, din rîndul cărora s-au remarcat Ioan Handrău, Alexandru Contraș și Virgil Bota. Cosette Scurtu, Emilia Achim, Rodica Bota, Iuliana Mărieș, Otilia Paina s-au remarcat la întrecerile de volei și badminton. La jocul „băieților” s-au remarcat voleibaliștii din Maramureș Ioan Mărieș, Adrian Paina și Pamfil Achim.
Pentru relaxare și revenire s-a organizat o excursie surpriză în Țara Oașului, iar ultimul popas a fost la Mănăstirea din Bixad. Doi dintre sportivii prezenți, Achim Pamfil, viceprimarul comunei Asuaju de Sus și Nicolae Stoian au susținut un recital de colinde la mănăstire.
Festivitatea de premiere a fost oficiată de către domnii profesori Adrian Meszaros și Alexandru Contraș. Participanții au primit diplome, medalii, cupe, tricouri, pixuri și alte materiale promoționale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.