Persoanele fizice pot cumpăra titluri de stat „CENTENAR”

0
164

– dobândă 4,5% și scadență la 2 ani –

Ministerul Finanțelor Publice lansează o emisiune aniversară de titluri de stat pentru populație, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a treia în cadrul programului TEZAUR – ediția CENTENAR. Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu, cu maturitate de 2 ani și o rată de dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

După încheierea perioadei de subscriere, MFP va organiza o tombolă prin care 1.000 de investitori vor fi selectați pentru a primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câștigătorilor. Suma minimă investită pentru a participa la tombolă este de 500 lei.
Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente, care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat și la emisiunile anterioare. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.
Până în 14 decembrie a.c., titlurile pot fi achiziționate prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului și subunitățile poștale din rețeaua CN Poșta Română astfel:
• până în 14 decembrie 2018 – de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului
• până în 13 decembrie 2018 – prin rețeaua de oficii poștale ale CN Poșta Română, din mediul urban, și până în 12 decembrie din mediul rural.
Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei – pentru subscrierile realizate prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și de 200.000 lei – pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale din rețeaua CN Poșta Română.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.