Expoziția internațională „Culori pentru Pace”

0
380

Cu ocazia Centenarului Unirii, Asociația “Culori pentru Pace” România, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Maramureș, Consiliul Județean Maramureș, Primăria Sighetu Marmației, Palatul Copiilor Baia Mare și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7, Sighetu Marmației, organizează Expoziția internațională intitulată „Culori pentru Pace”.
Vernisajul va avea loc miercuri, 19 decembrie 2018, ora 13.00, la Consiliul Județean Maramureș, în prezența domnului Antonio Giannelli președintele Asociației I COLORI PER LA PACE la nivel internațional.
Expoziția va cuprinde 112 desene ale copiilor care vor să transmită, în an centenar, mesajul lor de pace și înțelegere între popoarele lumii. Palatul Administrativ găzduiește în această perioadă acțiuni legate de Centenar, precum și de sărbătorile de iarnă, context în care, expunerea desenelor în această locație face posibilă atingerea scopului Asociației Culori pentru Pace, acela de conștientizare a faptului că Pacea în lume este elementul principal al înțelegerii și armoniei între popoare. Desenele acestor copii exprimă cu sinceritate și inocență visul legitim și natural al oricărui copil de a fi fericit, de a trăi, a se juca și a studia în liniște și pace.
Culori pentru Pace este un proiect ambițios care a luat naștere în anul 2015, încă din primul an de viață, au aderat 70 de școli din 50 de țări de pe 5 continente! S-au adunat mii de desene realizate de copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, care au desenat pentru Pace, iar desenele lor au călătorit în toată lumea fiind expuse în expoziții internaționale, organizate în toate colțurile lumii. În anul 2017, încă 40 de țări s-au alăturat proiectului, iar astăzi Culori pentru Pace numără 112 țări de pe 5 continente. Proiectul a luat naștere în Sant’ Anna di Stazzema, locul unde în 12 august 1944 au fost uciși peste 600 de copii și femei, iar această cumplită tragedie a făcut din acest oraș un memorial internațional al păcii, alături de Hiroshima și Nagasaki.
Grupul membrilor fondatori, Culori pentru Pace România: Liliana Varsta, Adriana Curmei, Sorin Halici, Victor Lugojan, Ștefania Adela Pop.
(o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.