Cresc tarifele de cadastru

0
118

Tarifele practicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) vor fi majorate pentru prima dată în ultimii 10 ani, unele servicii, precum radierea construcțiilor, urmând să fie de două ori mai scumpe.

ANCPI a aprobat, în data de 7 ianuarie, un ordin prin care actualizează, pentru prima dată din 2009, tarifele pentru serviciile furnizate de instituție. Ordinul intră în vigoare în data de 4 februarie și aduce o serie de majorări de prețuri, pentru cei care folosesc serviciile Agenției.
Acest lucru este important deoarece ele vor afecta un număr mare de români, în contextul în care 96% din locuințele din țara noastră sunt proprietate privată.
Principalele majorări de prețuri:
• Notarea sau radierea din cartea funciară: 75 lei (de la 60 lei)
• Extinderea sau radierea construcțiilor: 120 lei (de la 60 lei)
• Recepția tehnică pentru lucrări de măsurători terestre: 250 lei (de la 200 lei)
• Recepția pentru lucrări de geodezie, forogrammetrie și cartografie: 375 lei (de la 300 lei)
• Extrasul de carte funciară de informare solicitat și furnizat la registratura Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară: 25 lei (de la 20 lei). Extrasul de carte funciară solicitat și furnizat prin platforma de plată online rămâne 20 lei.
• Certificatul privind identificarea numărului topografic, cadastral și de carte funciară după numele/denumirea proprietarului: 125 lei (de la 100 lei).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.