Grupul Theologos, în misiune culturală și duhovnicească

3
162

Pe parcursul anului 2018, la mai bine de trei ani de la înființare, Grupul bizantin „Theologos” al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, condus de arhid. Adrian Dobreanu, a desfășurat o intensă activitate culturală și misionară. Membrii corului au derulat activități misionare și culturale în cadrul Eparhiei Maramureșului și Sătmarului însă și în afara granițelor Episcopiei, toate fiind sub ascultarea Preasfințitului Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Grupul psaltic a participat la peste 80 de evenimente. Astfel, „Theologos” a fost prezent la târnosiri, hramuri și sfinte liturghii (Catedrala Episcopală din Baia Mare, parohiile Giulești, Hideaga, Lechința, Măgureni, Solduba, Fericea, Vad, Săpân­ța, Negresti Oaș, Vadu Izei, Oncești, Dragomirești, Bârsana, Rozavlea, Fersig, Satu Mare); slujbe la Mănăstirile Scărișoara, Moisei, Rohia, Bârsana, Săpânța, Moișeni, Botiza, Budești, Ruoaia, Prislop, Ieud și Măriuș; sfințiri de capelă de cimitir; Taina Botezului și a Cununiei; concerte de colinde și imne patriotice în anul Centenarului: parohiile Săsar, Prilog, Strâmtura, Sighetu Marmației și Cozma (protopopiatul Reghin) și acțiuni social-filantropice în Baia Mare și Baia Sprie.
De asemenea, corul psaltic a înregistrat în format video cântări bizantine și colinde pentru Trinitas TV alături de prof. Monica Șandor și Corul „Happy Sound” al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, solistele de muzică populară Maria Mihali și Gabriela Ardusătan, precum și eleva Alexandra Bodea. „Ne bucurăm pentru faptul că și în acest an am reușit să participăm la foarte multe evenimente promovând muzica bizantină în cadrul Eparhiei Maramureșului și Sătmarului; cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, muzica psaltică a început să prindă tot mai mult contur în această zonă”, a precizat arhid. prof. Adrian Dobreanu.

3 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.