Combaterea evaziunii fiscale

0
65

49 de operatori economici verificaţi şi amenzi în valoare de 31.500 lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat, pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor care se comit în domeniul evaziunii fiscale şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor acte de comerţ ilicit.

Poliţiştii au verificat activitatea a 49 de agenţi comerciali, iar în urma controalelor au fost constatate 12 contravenţii şi o infracţiune de contrabandă. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de 31.500 lei, pentru abateri de la prevederile Legii nr. 12/1990 privind activităţile de comerţ şi OUG nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
De asemenea, au fost confiscate articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, în valoare de aproximativ 4.000 lei, ţigări pentru care nu au putut fi prezentate documente legale, în valoare de 850 lei, şi a fost ridicată în numerar suma de 890 lei.

În tren, cu ţigări de contrabandă

Joi, 24 ianuarie, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Maramureş au desfăşurat activităţi pentru identificarea persoanelor care transportă cu trenul ţigări de contrabandă sau deţin ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.
În urma controalelor efectuate, în staţiile CFR Bocicoiu Mare, Crăciuneşti, Cămara Sighet şi Sighetu Marmaţiei, precum şi în trenurile care circulă pe această relaţie, poliţiştii au prins în flagrant un bărbat, de 66 de ani, din Valea Vişeului, care avea ascunse într-un geamantan 320 pachete cu ţigări de contrabandă.
Ţigările de contrabandă găsite au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Condamnat la 3 ani închisoare pentru contrabandă

În data de 23 ianuarie, poliţiş­tii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui băimărean, de 43 de ani.
Acesta şi-a pierdut libertatea ca urmare a comiterii infracţiunii de contrabandă. Bărbatul, condamnat la 3 ani de închisoare, a fost încarcerat de poliţişti şi depus în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.