Doi cetăţeni din Armenia, opriţi din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen în Rona de Sus

0
75

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au depistat, în apropierea frontierei cu Ucraina, pe raza localităţii Rona de Sus, doi cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Întrucât persoanele în cauză nu vorbeau limba română, aveau hainele ude şi nu deţineau documente de identitate asupra lor, au fost conduse la sediu în vederea continuării cercetărilor.
În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni din Armenia, în vârstă de 30, respectiv 33 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi armeni fiind preluaţi de autorităţile de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Autoturism căutat în Italia, depistat la frontieră

În Punctul de Trecere a Frontierei Lunga, judeţul Timiş, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, o tânără, cetăţean român, în vârstă de 29 de ani, domiciliată în judeţul Timiş, la volanul unui autoturism marca Range Rover.
În urma verificărilor specifice, s-a constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia din data de 04.10.2018.
Tânăra în cauză a declarat că a cumpărat autoturismul, în luna iunie a anului trecut, de la un cetăţean român şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta este căutat de autorităţi.
Drept urmare, autoturismul, în valoare de aproximativ 25.000 euro, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
CE cere României să modifice legislaţia privind datoria vamală
Comisia Europeană a decis, joi, să trimită o scrisoare de punere în întârziere pentru a solicita României să îşi alinieze legislaţia privind datoria vamală la Codul vamal al Uniunii (Regulamentul UE nr. 952/2013).
Conform acestor norme, autorităţile vamale au la dispoziţie 3 ani pentru a comunica debitorului o datorie. În cazul în care datoria vamală ia naştere ca rezultat al unei fapte penale, autorităţile vamale au la dispoziţie 10 ani pentru a comunica.
În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităţilor române.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.