Școala siguranței Tedi!

0
74

O nouă serie de elevi de clasa I participă anul acesta la Școala siguranței Tedi, un program educativ derulat de Poliția Română și Maspex România prin brandul Tedi. Datorită impactului pozitiv în rândul participanților, proiectul a fost reluat, în prezent derulându-se cea de-a IV-a ediție.

În anul școlar 2018-2019, în județul Maramureș, elevi de clasa I din 20 de unități de învățământ vor afla, în mod creativ, cum să conștientizeze pericolele, cum să le evite și să le gestioneze.
Primele lecții ale Școlii siguranței Tedi au avut loc, înainte de vacanța intersemestrială, la Școala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” Sighetu Marmației și Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Baia Mare.
Elevii au primit informații prețioase de la polițiști despre siguranța la școală și despre situații particulare (recunoașterea manifestărilor de tip bullying, crearea unor relații de prietenie între colegi și rezolvarea nonviolentă a situațiilor conflictuale).
Delincvența juvenilă fiind un segment al criminalității care necesită o atenție deosebită, pentru Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș prevenirea acesteia este o prioritate, astfel că polițiș­tii derulează permanent numeroase activități, campanii și proiecte, care vizează informarea și educarea copiilor.
Și pe parcursul semestrului al II-lea, polițiștii de prevenire, rutieri și de ordine publică vor sprijini cadrele didactice în derularea activităților în toate școlile înscrise în proiect, din Baia Mare, Sighetu Marmației, Tăuții Măgherăuș, Dragomirești, Cicârlău, Asuaju de Sus, Băsești, Sălsig, Ariniș, Fărcașa, Bârsana, Ocna Șugatag și Suciu de Sus.
Chiar dacă, probabil din cauza zăpezii, mascota Tedi nu a putut ajunge încă în Maramureș, aceasta și-a trimis o rudenie să participe la activitățile din Sighetu Marmației și s-a achitat cu succes de sarcina primită.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.