Finanţele lansează trei noi emisiuni de titluri de stat pentru persoane fizice

0
55

Titlurile de stat Tezaur au fost lansate luni, 4 februarie, cu scadenţe la 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.
Titlurile de stat pot fi cumpărate:
• până în 22 februarie de la unităţile Trezoreriei Statului
• până în 21 februarie – prin reţeaua de oficii ale Poştei Române din mediul urban şi până în 20 februarie la cele din mediul rural.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.
Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, sub­scrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.
Titlurile de stat, care au fost lansate luni, 4 februarie, sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.
În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă această calitate.
Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturităţile vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.