Şcoli cu toalete în curte

0
80

Problema unităţilor de învăţământ cu grupuri sanitare în exterior va fi rezolvată în acest an. Asigurările vin din partea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Aceasta a declarat că există bani în bugetul pe 2019 pentru construirea toaletelor în interiorul şcolilor. Potrivit ministrului, cele mai multe şcoli cu grupul sanitar în curte sunt în zona Moldovei. Conform aceluiaşi raport al Ministerului Educaţiei, în Maramureş există numai 32 de unităţi şcolare unde grupurile sanitare sunt în exterior.

„La începutul anului 2018 erau 2.600 de şcoli (cu toaleta în curte – n.r.), diferenţa dintre 1.460 şi 2.600 a fost prinsă în programele PNDL I şi II. Ca urmare ne-au mai rămas acestea, pentru care, din fericire, (…) avem bani în buget, aşa încât sper să fie ultima dată când discutăm despre acest subiect”, a declarat ministrul Educaţiei, la o emisiune televizată.
Ministrul a adăugat că este luată în calcul varianta transferării fondurilor către autorităţile locale. Ecaterina Andronescu a mai spus că la nivel naţional, investiţia ar fi undeva în jurul valorii de 70 de milioane de lei. „Acum încercăm să găsim care este cea mai potrivită formulă – probabil că cea mai bună ar fi să trimitem banii la autorităţile locale cu această destinaţie, fără posibilitatea să schimbe destinaţia. Există o formulă pe care am analizat-o şi noi la minister să terminăm mai repede, în sensul că există un fel de container, o încăpere care vine echipată şi se aşază pe fosa septică. De aceea, sper să nu dureze aşa de mult construcţia acestor grupuri sanitare lipite de şcoală, în interiorul şcolii”, a explicat Andronescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.