5 dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului

0
75

În weekend, poliţiştii au întocmit 5 dosare penale şi cercetează tot atâtea persoane care au condus autovehicule în stare de ebrietate. Mai mult, în trei cazuri şoferii au fost „conduşi” de alcool în şanţ sau au avariat alte autoturisme conduse regulamentar.

• În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii din Groşi au fost sesizaţi că, în localitatea Satu Nou de Jos, s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu pagube materiale. La faţa locului poliţiştii au constatat că un băimărean, de 31 de ani, a pierdut controlul direcţiei de mers al autoturismului pe care îl conducea, a ajuns în şanţul din partea stângă a direcţiei de mers şi a avariat branşamentul de gaz al unui imobil. Băimăreanul avea o concentraţie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
• Maturitatea nu vine odată cu vârsta. Un alt băimărean, de 52 de ani, a urcat beat la volan şi a produs un accident de circulaţie pe B-dul Republicii, din Baia Mare, intrând în coliziune faţă – spate cu un alt autoturism condus regulamentar. Băimăreanul avea o concentraţie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
• Şi poliţiştii din Seini au intervenit la un accident de circulaţie produs pe fondul consumului de alcool. De această dată, valoarea indicată de aparatul etilotest în cazul unui şofer care a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
• Cei trei, cărora li se alătură şi un sighetean, de 30 de ani şi un bărbat, de 45 de ani, din comuna Şişeşti, depistaţi în trafic în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului, sunt cercetaţi de poliţişti în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele lor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale.

233 de amenzi contravenţionale şi 25 de permise reţinute în weekend

În acest weekend, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipii, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Bilanţul a fost unul consistent în amenzi şi permise reţinute: 233 de sancţiuni contravenţionale şi 25 de permise.
Sâmbătă şi duminică, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat cu aparatura radar din dotare pe DN 1C Baia Mare – Şomcuta Mare, DN 18 Moisei – Sighetu Marmaţiei şi DJ 182B Remetea Chioarului – Săcălăşeni. Din cele 115 sancţiuni contravenţionale aplicate, 99 au fost în cazul şoferilor care au condus cu viteză peste limita legală. 11 şoferi au rămas fără permise de conducere, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 71.000 lei.
Alte 105 contravenţii au fost constatate de poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare, care au acţionat, în cele două zile, pentru depistarea şoferilor care nu utilizează centura de siguranţă şi a celor care utilizează telefonul mobil în timp ce conduc, fără dispozitiv hands-free. Amenzile aplicate şoferilor care au condus pe raza municipiului Baia Mare au fost de aproximativ 41.000 lei, iar ca măsură complementară, în cazul a 11 şoferi s-a dispus şi reţinerea permisului de conducere.
Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, în special a celor cauzate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, au fost organizate şi pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei. Pentru abaterile constatate, poliţiştii sigheteni au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.800 lei, şi au reţinut 3 permise de conducere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.