Președintele CJ Maramureș, „campion” la posturile ocupate din instituție

1
328

Încă puțin și actualul șef al administrației maramureșene devine “campion” la numărul posturilor ocupate în Consiliul Județean, pe perioada mandatului său. Remarca a fost făcută de consilierul județean liberal Călin Bota în debutul ședin­ței ordinare de CJ din luna februarie. Deocamdată în topul președinților de Consiliu Județean care au făcut cele mai multe angajări în instituție rămâne Zamfir Ciceu.

În ședința forului administrativ din prima lună a anului, consilierul județean liberal, Marinel Kovacs a cerut o situație cu numărul de posturi ocupate/vacante de la preluarea mandatului de către actualul președinte al CJ Maramureș, Gabriel Zetea. Din raport reiese că organigrama a crescut pe timpul lui Marinel Kovacs (2004-2008) cu 17 posturi, de la 131 la 148. În timpul lui Mircea Man (2008-2012), organigrama s-a modificat cu 18 posturi, de la 148 la 166. Pe vremea lui Zamfir Ciceu (2012-2016) s-a înregistrat o creș­tere de 27 de posturi, de la 166 la 193, iar în timpul celor doi ani și jumătate de mandat al lui Gabriel Zetea, organigrama a crescut cu 5 posturi, de la 193 la 198.
Totuși, dacă se ia în calcul numărul posturilor ocupate, atunci situația se modifică. Reiese că în mandatul actualului șef al administrației maramureșene, numărul posturilor ocupate a ajuns la 178 de la 151, ceea ce înseamnă un plus de 27 de persoane. „Voiam să vă felicit că mai aveți puțin și sunteți campion. Dacă la Marinel Kovacs, a crescut numărul total de posturi cu 17, numărul celor ocupate a crescut doar cu 12. La Mircea Man chiar dacă a crescut numărul posturilor, totuși numărul posturilor ocupate a scăzut cu 11. Dumneavoastră le-ați crescut pe cele ocupate cu 27. Mai aveți puțin și îl depășiți pe Zamfir Ciceu”, a spus consilierul județean, Călin Bota.
De cealaltă parte, Gabriel Zetea a găsit și soluția „politică”. Sunt mai multe posturi ocupate, pentru că sunt și majorări de salarii, nu tăieri din lefuri ca și pe vremea lui Mircea Man. „Având în vedere mandatul de succes al guvernării liberale de pe vremea lui Mircea Man când au avut loc tăieri masive de salarii, evident că oamenii au plecat din administrație, n-au vrut să vină înspre acest domeniu cei valoroși. Astăzi având în vedere creș­terile salariale, pe bună dreptate, care se fac în cadrul administrației publice locale, oamenii valoroși se îndreaptă spre administrație. Asta înseamnă mai multe șanse în a avea proiecte europene și bani atrași înspre județul Maramureș”, a replicat Gabriel Zetea.
În prezent în CJ mai figurează 20 de posturi vacante. Organigrama instituției a înregistrat și unele modificări în perioada 2018-2019. Astfel, anul trecut a fost înființat Compartimentul Implementare Proiecte în subordinea Direcției de Dezvoltare și Implementare, iar în acest an s-au înființat Compartimentul Corp Control, Control intern Managerial și Managementul Calității, Compartimentul de Guvernanță Corporativă și Compartimentul Sănătate. De asemenea, Serviciul Relații Publice și promovarea Județului a fost redenumit în Serviciul Relații Publice.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.