Apel către medicii pensionari

0
121

În vederea eliberării noilor legitimații, care să ateste calitatea acestora, membrii mai vechi sau mai noi sunt invitați să completeze un formular cu datele personale însoțit de o fotografie (3/4cm) la sediul filialei din Baia Mare, str. Săsar nr. 3 (CASPEV) între 1 mai – 3 iunie 2019, în fiecare zi de marți între orele 11-13.
Menționăm că în acest fel medicii pensionari cu cotizația achitată (36 lei/an) vor beneficia de următoarele drepturi asigurate prin Protocolul de colaborare nr 8800 din 29.07.2004, între Ministerul Sănătății și Asociaţia Medicilor Pensionari „Sf. Luca” din România.
1 Prioritate la acordarea consultațiilor medicale în unitățile de asistență medicală primară și ambulatorie de specialitate
2 Prioritate la efectuarea examinărilor paraclinice și gratuitatea acestora în conformitate cu reglementările legale în vigoare privind acordarea asistenței medicale în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate.
3 Prioritate la internarea în unități sanitare cu paturi.
4 Prioritate la internarea și tratamentul ambulatoriu în unități de asistență medico-balneară din subordinea Ministerului Sănătății.
Unitățile sanitare publice au obligația asigurării integrale a drepturilor prevăzute mai sus.
Conducerile unităților sanitare din Baia Mare și județul Maramureș vor menționa la intrarea în cabinetele medicale aceste priorități, evitând unele discuții neprincipiale cu ceilalți bolnavi.
De asemenea, legitima­ții­le de membru vor fi utilizate și cu ocazia diferitelor evenimente: Ziua Me­dicului Pensionar, participarea la unele activi­tăți, vizionarea de spectacole, concerte, excursii în țară sau chiar în străinătate etc.
Bineînțeles că vor fi luați în evidență medicii pensionari care au împlinit vârsta de pensionare, chiar dacă unii dintre aceștia își mai continuă activitatea profesională în diferite unități sanitare (cabinete private, spitale, policlinici).
Dr. Felix MARIAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.