Piatră de temelie pentru noua biserică greco-catolică din Breb

0
92

Duminică, 5 mai, a avut loc sfințirea pietrei de temelie pentru noua biserică greco-catolică din parohia Breb, protopopiatul Sighet.
Celebrarea a fost prezidată de Preasfințitul Vasile Bizău, episcopul greco-catolic de Maramureş, care, în cuvântul de învățătură, a îndemnat comunitatea din Breb să rămână statornică în cre­dință, așa cum a făcut și până acum: „Darul cel mai de preț este cel al credinței, pentru că prin credință ne legăm de Dumnezeul cel veșnic și în afara ei avem legături mai mici, mai instabile, mai trecătoare, care nu rezistă în timp. Însă prin această puternică legătură a credinței în Învierea lui Hristos, în puterea lui Dumnezeu, în prezența și în lucrarea pe care El o înfăptuiește în continuu în lume, nu facem altceva decât să călătorim spre împărăția lui Dumnezeu, construind și lăsând și aici aceste semne ale prezenței și împărăției Lui”, a spus Preasfințitul Vasile Bizău.
„De azi, începe un drum, un drum care nu va fi simplu, dar care va fi frumos, pentru că ceea ce ne dorim să ridicăm aici nu este spre lauda noastră, ci pentru gloria și preamărirea lui Dumnezeu. Noi am trecut printr-o încercare, iar Dumnezeu ne-a dat o oportunitate, aceea de a ridica ceva măreț în numele Lui și pentru lauda Lui”, a mărturisit părintele paroh Călin Hosu înainte de a mulțumi tuturor pentru prezența la evenimentul parohiei. Decizia de a construi un nou locaș de cult a fost luată după ce, în anul 2016, biserica veche a fost predată, prin instanță judecătorească, comunității ortodoxe din localitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.