Despre educaţia incluzivă, la LPS din Baia Mare

0
225

În acest an şcolar, Liceul cu Program Sportiv (LPS) Baia Mare a derulat un proiect destinat educaţiei incluzive, gratuite şi de calitate. Acesta a fost inclus în campania desfăşurată la nivel naţional şi internaţional de Organizaţia ,,Salvaţi Copiii”.
Campania globală s-a desfăşurat în perioada 13-19 mai, iar proiectul a beneficiat de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale. Ediţia din acest an s-a desfăşurat sub tema „Educaţie publică incluzivă, de calitate şi gratuită – de la drept la realitate” urmărind mobilizarea opiniei publice în jurul asigurării unei educaţii incluzive şi echitabile pentru toţi. Prin activităţile derulate în ediţia din acest an, elevilor de la LPS Baia Mare li s-a oferit ocazia de a-şi exprima, în mod liber, opiniile cu privire la viziunea lor asupra educaţiei de calitate şi aspiraţiile pe care le au pentru viitor – în plan individual şi ca generaţie. Barierele care stau în calea accesului tuturor copiilor la o educaţie de calitate şi soluţiile care ar putea ajuta la îndepărtarea acestor obstacole au constituit obiective importante care au fost derulate în activităţi organizate în şcoală. De asemenea, informaţiile despre situaţia actuală în lume şi în România, ţintele asociate obiectivelor menţionate în informaţia dată de profesorii participanţi la proiect au cuprins un subiect amplu prezentat în materiale diverse: creaţii artistice, literare şi plastice, prezentări PPT, scrisori către autorităţi şi colaje. Temele activităţii finale – la care au participat elevi, cadre didactice precum şi invitaţi – au avut în vedere unitatea şi dorinţa de a lucra împreună pentru a atinge scopul final “Educaţia public incluzivă, de calitate şi gratuită – de la drept la realitate”. Elevii s-au arătat interesaţi, curioşi şi dornici să vină cu propuneri pentru a găsi soluţii în rezolvarea temei propuse. În concluzie, a fost vorba de un proiect reuşit care şi-a atins scopul pentru care a fost conceput.

Echipa de lucru a fost formată din profesorul de limba şi literatura română Camelia Morar – coordonator principal, prof. Adrian Gherghel – directorul liceului, prof. Lucia Stoian – director adjunct, prof. Susana Pop – consilier educativ, prof. Alina Ureche, prof. Anamaria Sugar, prof. Crina Talos, învățător Mariana Popan – coordonatori pe activități.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.