Consiliul Judeţean Maramureş, model de accesare a fondurilor europene

0
70

Proiectul REDUCES, implementat de Consiliul Judeţean Maramureş pentru a promova tranziţia la economia circulară, se află printre cele 29 de proiecte cu parteneri români, din totalul de 74 de proiecte aprobate în Programul Interreg Europe. În 14 mai 2019, la Bucureşti, a demarat proiectul REDUCES.
Proiectul „REDUCES – Regândirea Dezvoltării Durabile în Regiuni Europene Utilizând Modele de Afaceri ale Economiei Circulare (Rethinking Sustainable Development in European Regions by Using Circular Economy Business ModelS)” va fi implementat de zece organizaţii din şase state membre ale Uniunii Europene: Finlanda (lider de parteneriat), Spania, Marea Britanie, Olanda, Bulgaria şi România.
Bugetul total estimat al proiectului REDUCES este de 1.393.497 euro, din care de 85% este finanţare nerambursabilă FEDR. Bugetul estimat aferent Consiliului Judeţean Maramureş va fi echivalentul în lei a sumei de 137.700 euro, din care 117.045 euro (85%) finanţare nerambursabilă FEDR şi 20.655 euro (15%) contribuţie naţională. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va suporta 13% din valoarea proiectului, reprezentând 17.901 euro, contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş fiind de 2.745 euro (2%), eşalonată pe o perioadă de 3,5 ani.
(a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.