Urmărit internaţional depistat

0
79

Joi, 4 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor Biroului de Ordine Publică Baia Mare, în timp ce desfăşurau activităţi specifice muncii de urmărire, au depistat un tânăr, de 18 ani, din comuna Copalnic-Mănăştur, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Franţa. Pe numele acestuia fusese emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea unor infracţiuni contra persoanei.
Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus reţinerea acestuia, pentru o perioadă de 24 de ore, iar vineri a fost prezentat la Curtea de Apel Cluj.

Percheziţii pentru combaterea contrabandei

Joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară şi 3 ordonanţe de percheziţie auto, în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Berbeşti. Activităţile au fost dispuse pentru documentarea activităţii infracţionale în cadrul a două dosare penale, întocmite sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
Urmare activităţilor procedurale desfăşurate, a fost identificată şi indisponibilizată cantitatea totală de 7.620 ţigarete, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 4.600 lei, produse accizabile care trebuiau supuse unui r­gim vamal şi care proveneau din contrabandă, destinate comercializării.
În cauze, se continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor participante la activitatea infracţională şi tragerii acestora la răspundere penală.

Agresiuni între doi bărbaţi în Baia Mare

Joi seara, Poliţia municipiului Baia Mare a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că, în incinta unui local de pe strada Mihai Eminescu, are loc un scandal.
La faţa locului, patrula de siguranţă publică a identificat doi bărbaţi, în vîrstă de 29 de ani, respectiv 45 de ani, care, pe fondul unor neînţelegeri privind anumite drepturi băneşti, s-au agresat reciproc. Ambele persoane au făcut plângere şi vor fi cercetate, una sub aspectul comiterii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă şi distrugere şi alta pentru ameninţare, distrugere, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Condamnaţi pentru infracţiuni rutiere

O dată la două luni, în jur de 45 de persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul rutier (adică aproximativ 270 de persoane anual), dar faţă de care a fost dispusă amânarea aplicării pedepsei, respectiv suspendarea exercitării pedepsei, sub supraveghere, intră într-un program de conştientizare a consecinţelor generate de faptele lor, derulat de Serviciul Poliţiei Rutiere şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Serviciul de Probaţiune Maramureş. Majoritatea celor obligaţi să frecventeze acest program (90%) au săvârşit infracţiunea de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Ţinând cont de gradul de pericol pe care-l implică nerespectarea normelor de circulaţie rutieră, infracţiunile rutiere intrând în Codul Penal la capitolul Infracţiuni contra siguranţei publice, cei care nu înţeleg importanţa respectării legislaţiei trebuie să ştie că riscă să fie condamnaţi la executarea unei pedepse privative de libertate.
Este şi cazul a doi tineri, un băimărean, de 22 de ani, şi un tânăr, de 29 de ani, din Chelinţa, care au fost condamnaţi fiecare la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere. Ambii au fost depuşi de poliţişti în Penitenciarul Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.